ukenru
pro-vtruchannya-rf-u-protsesi-v-ukrayini-stalo-zrozumilo-voseni-2013-roku-ponomarov

Про втручання РФ у процеси в Україні стало зрозуміло восени 2013 року - Пономарьов

 • 10322 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Про втручання Росії в процеси на території України стало зрозуміло восени 2013 року під час подій на Майдані. Про це заявив екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов на допиті як свідка в Оболонському районному суді Києва, який розглядає кримінальне провадження про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича, передає кореспондент УНН.

"Події розвивалися на моїх очах (агресія Росії проти України – ред.). Стало зрозуміло мені, що щось відбувається надзвичайне та буде відбуватися захват території, тільки в березні 2014 року. Те, що ми втручаємося (РФ – ред.) у процеси на території України, було зрозуміло з осені 2013 року, коли наші (російські – ред.) політтехнологи поїхали під час Майдану в Україну, я там бачив представників Адміністрації Президента (РФ – ред.). Але те, що це військова операція, пов’язана зі зміною території, мені стало зрозуміло з початку березня", – повідомив І.Пономарьов.

Нагадаємо, 8 лютого у судовому засіданні були допитані як свідки колишні начальник Генерального штабу-головнокомандуючий ЗСУ Володимир Замана, командувач ВМС ЗСУ Сергій Гайдук та перший заступник голови ДПСУ Павло Шишолін.

Українські Національні Новини

Політика