prezydent-ukrainy-rozkryv-prychyny-provalu-samitu-briks-ta-plany-putina

Президент України розкрив причини провалу саміту БРІКС та плани путіна

 • 11017 переглядiв

Президент Володимир Зеленський вважає, що саміт БРІКС провалився, зокрема через те, там не було всіх лідерів країн, на яких розраховувала росія. Про це він заявив в інтерв’ю для The Times of India, передає УНН.

Я вважаю, що саміт БРІКС провалився. Не всі були у складі БРІКС із сьогоднішнього складу БРІКС. Ми не побачили багатьох лідерів на яких розраховувала росія, окрім гостей в самому БРІКС, Саудівської Аравії на рівні лідера не було. Це говорить про те, що союзу в БРІКСі немає. Я вважаю, що сам БРІКС розколює путін його політикою війни

- сказав Зеленський.

Президент також вважає, що путін дуже хоче поляризувати світ та розділити його на немов захід та БРІКС+.

"У нього на сьогодні - це не вийшло по різних причинах, я думаю, що передусім через те, що всі розуміють, що він вбивця, терорист, розуміють, що сьогодні є дешевий енергоресурс і деякі держави цим користуються. Але навіть ті держави, які розуміють, що можуть вирівняти свою економіку не хочуть маратися об путіна", - зазначив Зеленський.

Доповнення

Як писало агенство Reuters, саміт БРІКС, у якому взяли участь понад 20 лідерів, включно з головою КНР Сі Цзіньпіном, прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді та очільником Туреччини Таїпом Ердоганом, продемонстрував глибину зв'язків росії за межами західного світу. Втім у четвер російський диктатор володимир путін на засіданні все ж таки зіткнувся із закликами припинити війну в Україні.

Популярні

Новини по темі