prezident-iranu-zaklikav-musulmanskikh-lideriv-stvoriti-front-proti-izrayilyu-dlya-zvilnennya-palestini

Президент Ірану закликав мусульманських лідерів "створити фронт проти Ізраїлю"

 • 1256979 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Президент Ірану Ібрагім Раїсі 9 квітня провів серію переговорів із мусульманськими лідерами на честь місяця Рамадан. Одним із основних його послань було, що «перед Ізраїлем має бути створений фронт для звільнення Палестини», пише УНН з посиланням на ізраїльське Ynet.

Деталі

На тлі напруженості в Ізраїлі та подій на Храмовій горі президент Ірану Ібрагім Раїсі говорив з лідерами Сирії, Алжиру та Туркменістану про важливість мусульманської єдності щодо Ізраїлю. Раїсі навіть спілкувався з Ердоганом, який, як вказано, також наголосив на важливості «єдності мусульманського світу перед обличчям ізраїльської агресії щодо палестинців».

У той час як Ісмаїл Каані, командувач силами Корпусу вартових ісламської революції Ірану, прибув із візитом у Дамаск, на тлі загострення у сфері безпеки та подій на Храмовій горі, вчора відбулася телефонна розмова між президентом Сирії Башаром Асадом та Раїсі. В останні дні Іран намагався скликати екстрене засідання Організації ісламського співробітництва через події на святому місці та напруженість на палестинській арені. У розмові між Асадом та Раїсі вони обговорили останні події, а також інші питання, пов'язані із відносинами між двома країнами, пише ізраільське видання Ynet.

Доповнення

У п'ятницю, 7 березня, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху мобілізував поліцію та армійських резервістів після того, як внаслідок окремих нападів у Тель-Авіві та на Західному березі загинули троє людей, у тому числі італійський турист та дві британсько-ізраїльські сестри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палестина попередила, що провокації Ізраїлю перетворять комплекс Аль-Акса на "поле битви"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Заступниця голови МЗС відвідує Індію: зробила першу заяву

     • 2065629 переглядiв

    Харківщина: ворог обстріляв три райони, є поранений

     • 1668887 переглядiв

    Запорізька область зазнала трьох авіаційних атак ворога - ОВА

     • 588878 переглядiв

    ССО показали, як нищать техніку окупанта з М777

     • 1191501 переглядiв

    Окупанти на Донеччині поранили ще чотирьох цивільних

     • 531840 переглядiв

    Дощі та до 18° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 684481 переглядiв