predstavnyky-ttsk-zatrymaly-futbolista-khusta-u-zsu-vidreahuvaly

Представники ТЦК затримали футболіста "Хуста": у ЗСУ відреагували

 • 14932 переглядiв

Футбольний клуб "Хуст" із Закарпаття повідомив про затримання їх футболіста Миколи Сираша, якому виповнилось 25 років, співробітниками територіального центру комплектування прямо на міському вокзалі. Своєю чергою в оперативному командуванні "Захід", коментуючи ситуацію, заявили, що якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією, повідомляє УНН із посиланням на заяву ОК "Захід" у Telegram

Деталі 

Напередодні футбольний клуб "Хуст" із Закарпаття заявив, що їх футболіста Миколу Сираша затримали на міському вокзалі співробітники територіального центру комплектування. В ФК вказали, що на момент затримання футболісту виповнилося 25 років. 

Клуб звинуватив Хустський ТЦК у зриві чемпіонату України з футболу, бо "команди відмовляються їхати в м. Хуст через дії Хустського ТЦК". 

В ФК також зазначили, що декілька клубів в Україні визнали критично важливими обʼєктами, а їхні гравці відповідно - отримали бронювання від мобілізації.

Своєю чергою в  оперативному командуванні "Захід", коментуючи заяву клубу щодо затримання Сираша працівниками ТЦК, вказали що процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований. 

"Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією", - заявили в ОК "Захід". 

Також в оперативному командуванні наголосили, що "в той час коли сотні видатних спортсменів в лавах Сил Оборони героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя,  м’яко кажучи, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України і  ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни."

Посилення відповідальності за ухилення від мобілізації: Рада найближчим часом розгляне законопроєкт у другому читанні07.05.24, 08:30

Популярні

Новини по темі

Disney скоротить кількість фільмів Marvel

 • 120373 переглядiв