pozhezha-na-zaes-rosiiany-ne-daly-ekspertam-mahate-ohlianuty-mistse-intsydentu

Пожежа на ЗАЕС: росіяни не дали експертам МАГАТЕ оглянути місце інциденту

 • 48524 переглядiв

Окупаційні війська РФ не дозволили експертам МАГАТЕ оглянути градирню ЗАЕС після пожежі. Заступник міністра енергетики України заявив, що це завадило зробити остаточні висновки щодо обставин загоряння.

Окупаційні війська рф, які контролюють Запорізьку АЕС, не допустили експертів МАГАТЕ всередину градирні, де днями трапилась пожежа. Про це в ефірі телемарафону заявив Заступник міністра енергетики України Микола Колісник, передає УНН.

Деталі

Експерти провели огляд території ЗАЕС та зафіксували відсутність підвищеного рівня радіації після пожежі, яку росіяни організували напередодні.

Після проведеного огляду експерти попросили доступ безпосередньо всередину градирні (...), де за їх припущеннями могло бути певне пошкодження. Але доступ туди експерти не отримали. Тому МАГАТЕ на базі отриманих даних не зробила остаточних висновків щодо обставин загоряння

- заявив Колінісник.

Він також підкреслив, що за час окупації ЗАЕС росіяни неодноразово вже порушували принципи ядерної безпеки.

Чергова провокація рф: мер Енергодара пояснив, чи є небезпека від вчорашньої пожежі на ЗАЕС12.08.24, 13:37

За його словами, гарантування недопущення ядерної та радіаційної аварії чи інших наслідків можливо виключно у випадку повернення ЗАЕС під оперативний контроль України

Довідка

Градирня - це спеціалізований теплообмінник, у якому тепло від води відводиться переважно шляхом прихованих втрат тепла під час випаровування в контакті з повітряним потоком.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив про пожежу на території Запорізької АЕС, влаштовану російськими окупантами. Він наголосив, що ситуація не може бути нормальною, поки станція під контролем Росії.

Популярні

Новини по темі

Верещук: Одещина — серед лідерів у ветеранській політиці

 • 18924 переглядiв

Зеленський обговорив з міністром оборони Литви розвиток ОПК

 • 23647 переглядiв