posylennia-ppo-v-rehioni-ta-funktsionuvannia-zernovoho-korydoru-kiper-rozpoviv-podrobytsi-zustrichi-z-delehatsiieiu-frantsii

Посилення ППО в регіоні та функціонування зернового коридору: Кіпер розповів подробиці зустрічі з делегацією Франції

 • 104619 переглядiв

Голова Національної Асамблеї Франції Яель Брон-Піве відвідала Одесу, щоб оглянути морський порт, обговорити виклики безпеки, наголосити на відновленні портової інфраструктури, посиленні протиповітряної оборони та засудити агресію росії проти України.

Голова Національних зборів Французької Республіки Яель Брон-Піве відвідала Одесу. Про це інформує очільник Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер, передає УНН.

"Враховуючи всі історичні зв'язки між Францією й Одещиною, головний акцент зустрічі - захист наших людей. Оглянули морський порт, який неодноразово атакували ворожі ракети й дрони. Доповів щодо безпекової ситуації в регіоні та функціонування зернового коридору. Детально обговорили маршрути руху цивільних суден, а також ті виклики й небезпеку, із якими доводиться зустрічатись. Разом із головою Верховної Ради України наголосили на важливості відновлення портової інфраструктури та захисту Одещини від системних атак агресора. Окрему увагу приділили посиленню сил ППО в регіоні", - повідомляє Кіпер.

Він додав, що Брон-Піве особисто ознайомилася з наслідками російського тероризму, зокрема на власні очі побачила руйнування цивільної інфраструктури та рішуче засудила агресію рф проти України.

"Вдячні Голові Національних зборів Французької Республіки Яель Брон-Піве за візит та особливу увагу до Одещини", - резюмував він.

Нагадаємо, як повідомляв Кіпер, президент Володимир Зеленський підсилив Одещину ППО.

"Володимир Олександрович у нас за дев’ять місяців, якщо не помиляюся, був сім чи вісім разів, тобто маємо достатню комунікацію. Я йому вдячний, що він чує потреби. Він дуже нас підсилив ППО, партнерів підтягував. Любить він Одесу", - розповів Кіпер в інтервʼю Главком. 

Одещина стала епіцентром міжнародних зустрічей. Торік регіон відвідало понад 100 делегацій. Так, у грудні Одеську область відвідав спеціальний уповноважений МЗС Греції з питань України Спиридон Ламбрідіс та генеральний консул Грецької Республіки в Одесі Дімітріос Дохтсіс. Обидва засудили російські атаки та заявили про готовність грецької сторони долучитися до відбудови Одещини у повоєнний час. Того ж місяця Кіпер зустрівся зі шведськими офіційними особами, щоб обговорити триваючі атаки росії і заручитися подальшою підтримкою регіональної безпеки. У результаті проведеної зустрічі Одещина очікує від шведської сторони допомогу у зміцненні безпеки регіону. У листопаді Одесу відвідав новопризначений мініст закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон. Під час візиту Кемерон ознайомився з наслідками російського тероризму, націленого на українське зерно, портову цивільну інфраструктуру та пам’ятки архітектури Одеси.  

Популярні

Новини по темі

Теракт у підмосковному "Крокусі": ідентифіковано 134 жертви

 • 34203 переглядiв