ponad-15-mlrd-hrn-zbytkiv-vykryly-28-sluzhbovtsiv-prychetnykh-do-rozkradannia-koshtiv-vydilenykh-na-oboronu

Понад 1,5 млрд грн збитків: викрили 28 службовців причетних до розкрадання коштів виділених на оборону

 • 34474 переглядiв

Правоохоронці викрили масштабну схему розкрадання бюджетних коштів на потреби оборони. 28 осіб підозрюються у причетності до злочинів, загальна сума збитків становить понад 1,5 млрд грн.

Правоохоронці України спільно з керівництвом Міноборони та ЗСУ провели спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених на потреби оборони України. Про це заявили в Офісі генпрокурора України, передає УНН.

Деталі

У відомстві підкреслюють, що загальна сума збитків державі становить понад 1,5 млрд грн.

За даними слідства, до розкрадання коштів причетні службовці Міноборони, військових частин, ТЦК та СП, обласних військових адміністрацій та міських рад, а також директори підприємств у багатьох регіонах України.

За результатами слідчих дій повідомили про підозру 28 особам, з них 9 - у складі організованих злочинних груп. 

25 млн грн збитків на закупівлі військової форми: у Києві повідомили про підозру посадовцю військової частини09.08.24, 19:03

Серед підозрюваних – начальник одного із управлінь Міністерства оборони України, начальник ТЦК та СП на Донеччині, більше 7 співробітників військових частин у Донецькій, Одеській, Дніпропетровській, Київській та Черкаській областях, 5 службовців міських рад на Полтавщині та Дніпропетровщині, а також представники комерційних структур.

Підозрюваним інкримінують розтрату та заволодіння бюджетними коштами під час закупівель товарів за завищеними цінами та завищення вартості робіт, неналежне виконання обов’язків, службову недбалість при здійсненні приймання неякісного форменого одягу для ЗСУ, підроблення та використання підроблених документів.

Одному з підозрюваних – начальнику Головного управління Міноборони інкриміновано перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань. Знаючи про наявність держконтракту, він уклав додаткову угоду та безпідставно перерахував державні кошти підприємству

- додають в Офісі генерального прокурора. 

Також правоохоронці провели понад 65 обшуків в установах, організаціях по всій території України (Західному, Центральному, Південному та Східному регіонах).

В ОГПУ Зауважили, що це вже друга масштабна спецоперація правоохоронців з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення потреб Збройних Сил України. 

Нагадаємо

Детективи БЕБ виявили 4,7 млн євро необлікованої готівки у бухгалтера компанії-постачальника продуктів для Міноборони у рамках розслідування кримінального провадження щодо ухилення від сплати податків.

На Прикарпатті правоохоронець за 10 тис. доларів переправляв ухилянтів до Румунії09.08.24, 13:59

Популярні

Новини по темі