ukenru
polscha-vimagaye-vid-rosiyi-negayno-zvilniti-griba

Польща вимагає від Росії негайно звільнити Гриба

 • 10780 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Міністерство закордонних справ Республіки Польщі підтримало політв'язня Павла Гриба та вимагає від Росії негайно звільнити хлопця, а також усіх незаконно утримуваних українців. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МЗС Польщі.

"Ми категорично вимагаємо звільнення як Павла Гриба, так і всіх інших безправно утримуваних Росією громадян України, а до цього моменту вимагаємо забезпечити їм належну медичну допомогу, якої потребують, та можливості контактів із рідними. Закликаємо також надати представникам українських консульських служб доступ до відвідання цих осіб", - йдеться у повідомленні.

У МЗС Польщі вважають затримання Гриба у серпні 2017-го у Білорусі "підступним викраденням", а сам судовий процес показовим із черговим проявом агресії.

Як повідомляв УНН, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав винним “в закликах до тероризму і схиляння до теракту” українського політв’язня Павла Гриба, засудивши його до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Після оголошення вироку Павло оголосив про голодування.

Раніше УНН повідомляв, омбудсмен Денісова закликає світову спільноту посилити тиск на РФ через вирок політв’язню Грибу.

Українські Національні Новини

Політика