ukenru
pivnichno-skhidnyi-front-navriad-rf-sohodni-zdatna-vidkryty-ekspert-otsinyv-mozhlyvist-nastupu-rosiian-na-kharkiv

"Північно-східний фронт навряд рф сьогодні здатна відкрити": експерт оцінив можливість наступу росіян на Харків

 • 130753 переглядiв

Експерт оцінив можливість наступу ворога на Харків.

росія навряд чи здатна відкрити північно-східний фронт для наступу на Харків, Суми, Чернігів, Київ. Наразі рф не має достатнього угруповання військ для такого наступу. Однак, рф може активізувати наступ на Донеччині на Краматорськ та Покровськ. Таку думку озвучив військовий експерт Олег Жданов в коментарі УНН.

Північно-східний фронт навряд чи рф сьогодні здатна відкрити. На сьогодні, і Буданов сказав про це, і Президент сказав, що у нас Харків - найбільш захищений з точки зору оборонних рубежів. Найголовніше, у мене як військового перше запитання: наступати чим? Де війська? Де це угруповання військ, яке сьогодні здатне вторгнутися в нашу країну з бєлгородської області і почати наступ на Харків, чи з брянської області на Суми, Чернігів, на Київ піти. До Києва - майже 200 км, це оперативна глибина

- сказав Жданов.

"Харків сьогодні захищений": Зеленський відповів на заяви рф щодо нового наступу на схід України 06.04.24, 20:25 • [views_0]

Він зазначив, що в перші місяці війни рф мала проблеми з логістикою та готовністю військ.

"Ми ж пам’ятаємо перші місяці війни. У чому була проблема росіян? У тому, що вони були не готові організовувати бойові дії на таку велику глибину. У них встала логістика. У результаті ми спокійно почали громити ці колони на нашій території поступово, по мірі наявності сил та засобів у нас. Я не думаю, що на сьогодні росіяни, які, на жаль, вчаться, що вони знов повторять такі помилки та відкриють другий фронт та будуть воювати на два фронти", - додав Жданов.

Буданов розповів, коли і де росія активізує наступ07.04.24, 13:48 • [views_0]

За його словами, наступ росіян можливий на двох напрямках на Донеччині.

"Я бачу два напрямки - це Краматорський напрямок через Часів Яр, Костянтинівку, Дружківку і другий - Покровськ. З цими двома напрямками я погоджуюсь. На мою думку, Краматорський напрямок буде головним. Росіяни, найімовірніше, оберуть Краматорський напрямок головним. Покровськ - це просто прорив у глибину нашої оборони і вихід на кордони Донецької області. Це одна з політичних цілей цієї війни, яка може бути вирішена виходом на кордони Луганської та Донецької областей. Але є ще Запорізька і Херсонська області, які вони теж включили в свою конституцію росії. Краматорськ та Слов’янськ - це остання велика житлова агломерація, яка знаходиться на Донбасі не під контролем рф", - резюмував експерт.

Нагадаємо

Британське видання The Economist із посиланням на військові джерела в Києві повідомляло, що росія прагне перетворити Харків на непридатну для життя цивільного населення "сіру зону" за допомогою інтенсивних бомбардувань, тоді як Україна обіцяє захищати місто і шукає західні системи протиповітряної оборони для протидії загрозі.