ukenru
pivdenna-koreia-rozsliduie-pokhodzhennia-importovanoi-nafty-zoseredyvshys-na-postavkakh-z-rf

Південна Корея розслідує походження імпортованої нафти, зосередившись на поставках з рф

 • 110978 переглядiв

Південна Корея розслідує походження імпортованої нафти, зокрема російських поставок, через занепокоєння щодо можливого перемаркування.

Південна Корея розслідує походження імпортованої нафти, звертаючи особливу увагу на російські поставки. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Уряд Південної Кореї розпочав розслідування щодо походження імпортованої нафти, ключового інгредієнта для виробництва пластмас, зосереджуючи увагу на російських поставках.

Згідно з інформацією, розслідування охоплює закупівлі кількох нафтохімічних підприємств у Південній Кореї.

Виявилося, що принаймні один з найбільших виробників Південної Кореї пов'язаний із сумнівним походженням імпортованої сировини. Протягом останнього тижня митна служба активно досліджує це питання. Джерела також стверджують, що влада Південної Кореї встановила зв'язок з торговим домом Trafigura Group.

У ході розслідування влада перевіряє походження товарів, що придбані кінцевими споживачами в Південній Кореї. Особлива увага звертається на можливість перемаркування російської нафти та її подальшу реалізацію під іншими маркуваннями.

Нагадаємо

У зв'язку із санкціями США, що стосуються Ірану, південнокорейські нафтохімічні компанії в останні роки зазнавали труднощів з постачанням іранського конденсату, основного джерела сировини. Це призвело до зміни пріоритетів на російську нафту, проте війна в Україні також ускладнила цей процес.

Додамо

За даними аналітичної компанії Kpler, до початку війни в Україні, рф була основним постачальником нафти для Південної Кореї, забезпечуючи понад 25% імпорту країни в 2021 році. Однак після початку конфлікту покупці уникають прямих закупівель російського палива через санкції США та можливе посилення контролю з боку уряду. Відтак, імпорт з інших країн, таких як Туніс, Об'єднані Арабські Емірати та Сінгапур, зростає.

16.07.23, 17:16 • [views_368865]