pidpryiemets-ne-zmih-pryvatyzuvaty-hotelnyi-kompleks-feofaniia-vartistiu-maizhe-pivmiliona-hryven

Підприємець не зміг приватизувати готельний комплекс "Феофанія" вартістю майже півмільйона гривень

 • 19698 переглядiв

Голосіївський районний суд м. Києва відмовив у задоволенні позову фізичної особи, яка намагалася незаконно заволодіти готельним комплексом "Феофанія" вартістю 454 млн грн, запобігши його незаконному виведенню з державної власності.

Голосіївський районний суд Києва відхилив позов фізичної особи, яка намагалася незаконно заволодіти готельним комплексом "Феофанія". Об'єкт, площею майже 7 тис. кв.м і вартістю 454 млн грн, залишився у державній власності. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

У ході моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень, Київська міська прокуратура виявила, що на початку 2022 року одна особа ініціювала сфабрикований спір з Національною академією наук України. Суть спору полягала у вимозі визнати право власності на готельний комплекс, який вона стверджує, що придбала у держави у 1995 році.

Водночас вказана фізична особа достеменно знала, що готельний комплекс є державною власністю, оскільки є засновником приватного підприємства, яке багато років орендувало вказаний комплекс у держави та було учасником низки судових процесів, у тому числі за позовом прокурора

- йдеться у заяві.

Зазначається, що суди під час цих розглядів підтвердили право власності держави, представлене Національною академією наук України, на це нерухоме майно.

Для захисту державних інтересів, міська прокуратура втрутилася у справу, ініційовану фізичною особою з метою незаконного заволодіння зазначеним державним майном.

Завдяки активній позиції Київської міської прокуратури Голосіївським районним судом міста Києва відмовлено у задоволенні позову фізичної особи. Таким чином попереджено незаконне вибуття з державної власності готельного комплексу "Феофанія" площею майже 7 тис. кв.м та вартістю 454 млн грн.

 - пишуть у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Нагадаємо

У Кривому Розі начальниці відділу освіти виконкому однієї із районних рад міста та ще п’ятьом посадовцям та підприємцям повідомили про підозру у заволодінні бюджетними коштами, виділеними на ремонт укриттів у навчальних закладах.

Популярні

Новини по темі

Макрон застеріг від послаблення підтримки України

 • 59352 переглядiв

Ворожий удар по Харкову: є загибла

 • 18598 переглядiв