pidgotovka-napadu-na-top-chinovnika-podatkovoyi-sluzhbi-v-politsiyi-povidomili-pro-mozhliviy-motiv

Підготовка нападу на топ-чиновника податкової служби: в поліції повідомили про можливий мотив

 • 1077007 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. У поліції повідомили про можливий мотив нападу на заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура, який був скоєний 17 серпня. Також двом нападникам вже повідомили про підозру у готуванні до вчинення нанесення тяжких тілесних ушкоджень, повідомив в ефірі телемарафону глава Національної поліції України Іван Вигівський, передає УНН.

Цитата

"При собі коли ми їх (нападників - ред.) затримали вони мали бити, крім цього були фото самого цього нашого посадовця, фото авто, ну і будинку де він проживав. Це свідчить про замовний характер цього злочину. Хто зараз замовив його - встановлюємо. Але вже деяка інформація в нас є", - сказав Вигівський.

За його словами, основний мотив, який поліція розглядає зараз, це професійна діяльність Євгена Сокура, як посадовця податкової служби.

"В принципі, він і сам також дає такі свідчення. І підтверджує, що найімовірнішим мотивом є його професійна діяльність. Але ми розглядаємо й інші версії. Буде зрозуміло, коли ми вже встановимо замовника нападу”, - сказав глава Національної поліції України.

Очільник поліції додав, що нападникам, яких було затримано вчора, вже оголосили про підозру.

"Сьогодні вранці їм було оголошено про підозру у готуванні до вчинення нанесення тяжких тілесних ушкоджень і зараз вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання міста Києва. Буде найближчим часом судом обираються запобіжний захід", - повідомив Вигівський.

Нагадаємо

Сьогодні, 18 серпня, нардеп з податкового комітету Данило Гетманцев повідомив, що стався замах на заступника голови ДПС Євгена Сокура.  Голова МВС Ігор Клименко підтвердив: поліція запобігла нападу на заступника керівника податкової служби. 

Також правоохоронці затримали двох чоловіків, які готували напад на високопосадовця податкової служби, відкрито кримінальне провадження. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Щомісяця у росії мобілізують близько 20 тисяч осіб - Юсов

     • 667913 переглядiв

    Офіційний візит Шмигаля до Бухареста: про що домовились уряди

     • 1212332 переглядiв