pid-chas-rozkopok-pid-notr-damom-znaishly-trunu-poeta-doby-vidrodzhennia

Під час розкопок під Нотр-Дамом знайшли труну поета доби Відродження

 • 19046 переглядiв

Вчені Національного інституту превентивних археологічних досліджень Франції, які проводили розкопки після пожежі у Соборі Паризької Богоматері, в одній із трун ідентифікували тіло відомого французького поета доби Відродження Жоашена дю Белле. Про це повідомляє France Info, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що два антропоморфні свинцеві саркофаги під Нотр-Дамом археологи виявили ще у 2022 році. Вони були всього за кілька метрів один від одного в самому центрі собору. Один з них мав епітафію та був швидко ідентифікований як саркофаг Антуана де Ла Порта, він був каноніком Нотр-Даму. А ось особа другої людини, чоловіка років тридцяти, залишалася загадковою.

Аналізи, проведені в Інституті судово-медичної експертизи у Тулузі, розповіли більше про цього невідомого чоловіка. Зокрема, він мав деформацію куприкової кістки, що вказує на те, що він багато їздив верхи, а розпиляний череп і перелом грудини свідчать про те, що він був підданий розтину перед бальзамуванням.

Жоашен дю Белле народився в Анжу близько 1522 року, був одним із засновників Плеяди - групи поетів та літературного руху.Дю Белле помер у Парижі в 1560 році у віці 37 років. Один із дядьків поета був кардиналом та колишнім єпископом Парижа, тому родина могла дозволити собі поховання в Нотр-Дам. Але у 1758 році під час пошукових робіт його труну не знайшли.

Вчені знайшли стародавній некрополь поруч із залізничним вокзалом Парижа20.04.23, 05:19 • [views_949005]

Популярні

27 вересня: Всесвітній день туризму, День чеського пива

 • 73952 переглядiв

У ростовській області рф виникли пожежі

 • 54525 переглядiв

Загарбники обстріляли 14 громад Сумщини: 55 атак, 2 поранених

 • 58440 переглядiв

Катар оголосив про обмін 13 дітей між Україною та рф

 • 100415 переглядiв

Новини по темі

У Землі колись було кільце, як у Сатурна - дослідження

 • 134655 переглядiв