ukenru
peregovori-mizh-ukrayinoyu-ta-mvf-perebuvayut-v-aktivniy-stadiyi-minfin

Переговори між Україною та МВФ перебувають в активній стадії - Мінфін

 • 8424 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Місія МВФ під головуванням Рона Ван Родена розпочала свою роботу у Києві 12 вересня і продовжує зустрічі з урядовцями згідно розкладу. Переговори між Україною та МВФ перебувають в активній стадії. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Мінфіну, передає УНН.

"Переговори між Україною та МВФ перебувають в активній стадії. На сьогодні залишається чинною 14-місячна програма Stand-by. Її було розроблено як перехідну програму для сприяння макроекономічній стабільності України в період двох виборів: президентських та парламентських", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустрічі місії МВФ у Києві ще тривають

У Мінфіні відзначили, що за час свого перебування в Києві у вересні 2019 року місія МВФ ознайомилася зі станом справ в Україні, планами уряду на найближчі кілька років та побажаннями щодо подальшої співпраці з Фондом. Порядком денним можливої підтримки з боку МВФ може стати Програма дій уряду, яку буде презентовано Кабінетом Міністрів 29-го вересня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обговорив з представниками МВФ ситуацію щодо ПриватБанку та реформи

Як повідомляв УНН, місія МВФ прибула в Україну 11 вересня. 12 вересня була зустріч з представниками НБУ. Під час зустрічі представники Міжнародного валютного фонду висловили намір продовжувати конструктивний діалог про нову програму співпраці.

Українські Національні Новини

Економіка