papa-frantsisk-planuye-zustritis-z-premyerom-ukrayini-denisom-shmigalem-rar

Папа Франциск планує зустрітись з прем'єром України Денисом Шмигалем - РАР

 • 142433 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Папа Римський Франциск планує зустрітись з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у четвер, 27 квітня, напередодні візиту Папи до Угорщини. Про це пише польский РАР з посиланням на пресслужбу Ватикану. Це буде перший візит очильника уряду до Ватикану з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, передає УНН.

Деталі

Наразі українська сторона факт запланованой зустрічі публічно не підтверджувала. Polska Agencja Prasowa стверджує, що зустріч має відбудетися напередодні візиту Папи до Угорщини. Це буде перший раз, коли Франциск буде так близько до України, в якій відбуваються бойові дії. Очікується, що війна в Україні та її наслідки стануть однією з головних тем промов і проповідей Франциска в Будапешті.

"Це буде також подорож до центру Європи, де продовжують дути крижані вітри війни, а масовий рух такої великої кількості людей є нагадуванням про нагальні гуманітарні проблеми", - сказав Папа про свій візит до Угорщини в під час зустрічі з вірянами у Ватикані.

Доповнення

В останнє Папа Франциск приймав на приватній аудієнції в Апостольському палаці Ватикану Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля в березні 2021 року. Сторони обговорювали питання життя і діяльності Католицької церкви в Ураїні а також "драматичну ситуацію на сході України з надією, що недавні порушення режиму припинення вогню поступляться місцем жестам, що сприяють мирному врегулюванню конфлікту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський закликав українців та росіян помиритися

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Загрози з боку білорусі на сьогодні немає – Зеленський

     • 329959 переглядiв