osvitlennia-rozmitka-ta-sanitarni-moduli-ukraina-modernizuvala-punkty-propusku-v-zakarpatskii-oblasti

Освітлення, розмітка та санітарні модулі: Україна модернізувала пункти пропуску в Закарпатській області

 • 12580 переглядiв

Україна модернізує інфраструктуру на пунктах пропуску західних кордонів за підтримки міжнародних партнерів. Встановлено нове освітлення, модульні споруди, оновлено дорожнє покриття та розширено смуги руху на восьми пунктах пропуску.

Україна за підтримки міжнародних партнерів проводить модернізацію інфраструктуру на пунктах пропуску на західних кордонах країни. Ініціатива спрямована на підвищення ефективності роботи пунктів, зменшення часу очікування та створення комфортних умов для мандрівників та працівників Про це заявили в Держагентстві з відновлення та розвитку інфраструктури, передає УНН.

Деталі

У відомстві наголошують, що пункти пропуску в Закарпатській області тривалий час потребували змін — застарілі будівлі, недостатня кількість смуг для руху, відсутність сучасних санітарних умов та обмежений простір для обслуговування зростаючого трафіку.

Це призводило до затримок, незручностей для громадян та перешкоджало ефективному здійсненню митних і прикордонних процедур.  

Бронювання часу перетину кордону для автобусів доступне на 16 пунктах пропуску - Мінвідновлення14.08.24, 16:04

У рамках проєкту модернізації встановили 381 світлодіодну лампу на восьми пунктах пропуску: Дзвінкове — Лоня, Косино — Барабаш, Ужгород — Вишнє Нємєцьке, Малий Березний — Убля, Солотвино — Сігету, Чоп (Тиса) — Захонь, Лужанка — Берегшурань та Вилок — Тісабеч

- відзвітували в Агентстві. 

Також на пунктах пропуску Ужгород-Вишнє Нємецьке та Лужанка-Берегшурань встановили сучасні модульні споруди для офісів прикордонників та митників, санітарні модулі, нові дорожні знаки та водоналивні дорожні блоки.

Окрім того, встановили нові сміттєві баки для роздільної переробки сміття. Оновили дорожнє покриття, зробили розмітку на дорозі, додали та розширили смуги руху. Наприклад, додатково створена смуга руху автомобілів на пункті пропуску Ужгород — Вишнє Нємецьке дозволить збільшити пропускну спроможність додатково на 680 вантажівок на місяць, а вантажообіг сільськогосподарських товарів на 14 000 тонн на місяць.

Завдяки співпраці з Проєктом USAID ми змогли реалізувати швидкі рішення для покращення умов перетину кордону. Це покращення позитивно вплинуло на роботу персоналу і швидкість обробки документів, що своєю чергою підвищило загальну ефективність пунктів пропуску. На нашу думку, ми зробили все з можливого для покращення перетину кордону громадянами

- заявив заступник начальника з розвитку пунктів пропуску та об’єктів інфраструктури Станіслав Балуєв. 

Нагадаємо

На Львівщині в рамках проведення "Європейських Днів Добросусідства" тимчасово відкриють перехід "Корчмин – Стаївка".

Популярні

Новини по темі

У Запоріжжі пролунав вибух: що відомо

 • 18766 переглядiв