ukenru
opituvannya-u-reytingakh-kandidativ-u-prezidenti-ssha-sered-konkurentiv-demokrativ-lidiruye-bayden

У рейтингах кандидатів у президенти США серед конкурентів-демократів лідирує Байден

 • 9704 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. За даними опитування щодо уподобань виборців-демократів, яке провело у США видання The Hill, колишній віце-президент США Джо Байден аж на 32 пункти випереджає найближчого конкурента у боротьбі за номінацію від Демократичної партії США на виборах президента 2020 року. Про це повідомляє УНН із посиланням на Голос Америки.

Байден має підтримку 46% опитаних. Популярний сенатор-демократ Берні Сандерс, який характеризує себе, як "демократичного соціаліста" - має підтримку на рівні 14 %.

За Сандерсом слідує Піт Бутиджидж із 8 %, та сенаторка-демократ Елізабет Воррен із 7%. Попередні опитування вказували, що Байден має перевагу над чинним президентом США Дональдом Трампом за результатами опитувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден оголосив про участь у президентських перегонах у США

Як повідомляв УНН, про намір балотуватися на вищий адміністративний пост США оголосив уже ряд демократів. У їх числі екс-конгресмен від штату Техас Бето О’Рурк, член Палати представників Тулса Габбард (від штату Гаваї), сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, сенатор від штату Нью-Джерсі Корі Букер, сенатор від штату Нью-Йорк Кірстен Джіллібранд, сенатор від Міннесоти Емі Клобушар, мер міста Саут-Бенд (штат Індіана) Піт Баттігіг, а також колишній мер міста Сан-Антоніо (штат Техас) Джуліан Кастро, який займав пост міністра житлового будівництва і міського розвитку в адміністрації Барака Обами.

59-ті вибори президента США відбудуться 3 листопада 2020 року.

Українські Національні Новини

Політика