okupanty-vvely-rezhym-ns-na-luhanshchyni-cherez-masshtabni-pozhezhi-voroh-vdaryv-z-aviatsii-poblyzu-tverdokhlibovoho-ova

Окупанти ввели режим НС на Луганщині через масштабні пожежі, ворог вдарив з авіації поблизу Твердохлібового - ОВА

 • 11611 переглядiв

На окупованій території Луганської області - 80 нових осередків пожеж, у так званій "лнр" введений режим надзвичайної ситуації. Минулої доби противник вдарив з авіації поблизу Твердохлібового. В рф рекомендували в школах області провести 218 пропагандистських заходів для молоді. Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА за 18 вересня, передає УНН.

Окупанти ввели у так званій "лнр" режим надзвичайної ситуації. Пожежі вирують на території сімох адміністративно-територіальних одиниць. Найважча ситуація навколо Антрациту та Станиці Луганської. За минулу добу виникли понад 80 осередків займання

- розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

За його словами, кількість згорілих домогосподарств вже рахується сотнями. Запах гару досяг Луганська.

Втім окупанти не поспішають евакуювати людей.

кремль вимагає від гауляйтерів наростити темпи паспортизації на ТОТ України - Спротив17.09.24, 17:38

Як вказав Лисогор, безпекова ситуація у деокупованих населених пунктах складна.

"У бік Невського, де ще залишаються люди, загарбники спрямували 62 безпілотники. Обстріляли село з реактивної і ствольної артилерії. Били вони й по Макіївці. Загалом на цій ділянці фронту росіяни відкривали вогонь 130 разів. Ворожа авіація завдала ударів некерованими авіаційними ракетами в районі Твердохлібового", – розповів Лисогор.

Бойові дії точилися поблизу Андріївки, Макіївки та Невського.

Також голова ОВА розповів, що протягом навчального року 2024-2025 освітнім установам на окупованих територіях Луганщини російське профільне міністерство рекомендує провести 218 пропагандистських заходів для молоді. Тобто, орієнтовно, кожного дня по заходу.

Серед них – і всеросійський чемпіонат з пілотування дронами. У переможців будуть підвищені шанси потрапити під мобілізацію, вказав Лисогор.

У ГУР розповіли, як рф використовує сирійських найманців як "гарматне м'ясо" на Луганщині17.09.24, 11:16

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 18 вересня: гривня девальвує

 • 9616 переглядiв

У Львові згорів кінотеатр "Дзвін": підозрюють підпал

 • 11614 переглядiв