okupanty-katuiut-nezakonno-uviaznenoho-aktyvista-osmanova-lubinets

Окупанти катують незаконно ув’язненого активіста Османова - Лубінець

 • 14233 переглядiв

Незаконно ув'язненого кримськотатарського активіста Рустема Османова катують у російському штрафному ізоляторі, жорстоко б'ють і погрожують смертю.

Кримського татарина Рустема Османова, якого росіяни затримали у квітні 2022 року, нині утримують у штрафному ізоляторі, б’ють і погрожують вбивством. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, пише УНН.

Деталі

За словами Лубінця, політв’язня протягом останніх трьох тижнів утримують у штрафному ізоляторі. Там щодо цивільного вчиняються протиправні дії: жорстоко б’ють і погрожують вбивством.

Лубінець наголосив, усе це є порушенням прав людини, а також низки міжнародних актів: Женевських конвенцій, Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання.

Мовчання на такі випадки зараз - це провокування апетитів агресора до вчинення нових злочинів! Зокрема, продовження тактики придушення духу незаконно ув’язнених цивільних і військовополонених,

- заявив Лубінець.

Він закликав світову спільноту звернути увагу на воєнні злочини росіян. Додавши, що кожен винний за порушення має понести покарання!

Нагадаємо

У березні російські окупаційні силовики затримали 10 кримських татар після обшуків у їхніх будинках у різних частинах Криму.

Популярні

Новини по темі

Прем'єр Хорватії підтвердив свою участь у Саміті миру

 • 67362 переглядiв