ukenru
okupanti-sprostili-vidachu-pasportiv-l-dnr-dlya-psevdoviboriv

Окупанти спростили видачу "паспортів Л/ДНР" для псевдовиборів

 • 14636 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Керівництво окупованих територій Донецької та Луганської областей розпорядилися спростити процедуру видачі "паспортів" псевдореспублік для забезпечення явки на фейкові вибори. Про це сьогодні на брифінгу у Києві повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент УНН.

"До "голів міських (районних, селищних) рад" надійшло розпорядження забезпечити можливість отримання так званих "паспорта громадянина "ДНР/ЛНР" за спрощеною процедурою усім особам, які виявлять бажання взяти участь у так званих виборах", - сказав Гуцуляк.

За його словами, передбачається, що навіть 11 листопада (у день "голосування" - ред.) повинна бути забезпечена можливість оформити "паспорт" і пред’явити його на виборчій дільниці для участі у голосуванні.

Водночас, як зазначив Гуцуляк, у медичних закладах триває перевірка наявності "паспортів" у стаціонарних хворих, з доведенням до них попередження про примусову виписку з формулюванням "за порушення режиму лікування" усіх, хто не проголосує. Крім того, здійснюється посилений тиск на керівництво "бюджетних" й приватних організацій та підприємств, у тому числі керівників навчальних закладів, яких попереджують про звільнення з роботи, у разі неучасті у "виборах" їх підлеглих та студентів.

Нагадаємо, за даними Служби безпеки України, російські куратори виділили на проведення псевдовиборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 100 млн рублів (близько 41,6 млн грн).

Українські Національні Новини

Політика