oholosheno-sklad-novoho-uriadu-velykoi-brytanii-khto-ocholyv-mzs-ta-minoborony-i-shcho-vony-hovoryly-pro-ukrainu

Оголошено склад нового уряду Великої Британії: хто очолив МЗС та Міноборони і що вони говорили про Україну

 • 64012 переглядiв

У Великій Британії оголосили склад нового уряду після виборів. Зокрема, названо голову Міноборони та главу МЗС. Про це УНН повідомляє з посиланням на прем'єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера.

Так, Джон Хілі був призначений міністром оборони Британії.  Міністром закордонних справ став Девід Ламмі.

У цьому році Хіл та Ламмі відвідували Київ.

Вони зазначили, що приїхали з візитом, щоб засвідчити підтримку України з боку Лейбористської партії.

"Підтримка України лейбористами є непохитною. Цього року можуть відбутися зміни в уряді Великої Британії, але рішучість Сполученого Королівства у підтримці України не зміниться. Лейбористи повністю підтримують посилення допомоги Україні з боку Великої Британії цього року та в наступні роки", – заявляли Девід Ламмі та Джон Гілі.

Як писало The Standard Девід Леммі та Джон Хілі відвідали Київ, щоб наголосити, що партія "повністю підтримує" збільшення військової допомоги Великої Британії цій охопленій війною країні на тлі посилення атак москви на Харків.

Вони тоді також зазначали, що європейська безпека стане "головним зовнішньополітичним та оборонним пріоритетом" лейбористського уряду, і підтримка, яку Україна надає, "не зміниться".

Політолог оцінив ймовірність продовження новим прем'єром Британії активної підтримки України05.07.24, 16:30

Доповнення

Букінгемський палац підтвердив відставку лідера британських консерваторів Ріші Сунака з посади прем'єр-міністра Великої Британії після поразки його партії на виборах.

Лідер британської Лейбористської партії Кір Стармер офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії після аудієнції з королем Чарльзем ІІІ у Букінгенському палаці у п'ятницю, 5 липня.

Після завершення голосування на виборах у Британії швидко стало зрозуміло, що лейбористи сера Кіра Стармера йдуть до переконливої ​​перемоги, а екзит-пол вказує на значну втрату місць консерваторами.

Оскільки зараз оголошено результати по всіх округах, окрім двох, лейбористи отримали 412 місць - результат, який можна порівняти з тріумфом Тоні Блера в 1997 році.

Популярні

Новини по темі

"Бабусина хатка" запрошує до себе в гості двох людей

 • 146499 переглядiв