ukenru
noviy-prezident-braziliyi-podav-do-sudu-na-bolsonaru

Новий президент Бразилії подав до суду на Болсонару

 • 690235 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Виборчий штаб новообраного президента Бразилії Луїса Інасіо Лули да Сілви подав до суду на експрезидента Жаїра Болсонару, його візаві та двох його синів за зловживання владою та нападки на виборчу систему Бразилії. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

"Обидва позови, подані до виборчого суду, мають на меті заборонити цим чотирьом чоловікам балотуватися на виборах у майбутньому", - пише Reuters.

Болсонару та його кандидат у віце-президенти, генерал армії у відставці Вальтер Брага Нето, з мінімальним відривом програли вибори. Під час передвиборчої кампанії Болсонару критикував електронну систему голосування в країні, бездоказово стверджуючи, що вона відкрита для фальсифікацій.

Нагадаємо

31 жовтня колишній президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва здійснив дивовижне політичне повернення, перемігши чинного президента Жаїра Болсонару на одних з найбільш значущих виборів в історії країни. Болсонару оскаржив результати виборів, які він програв своєму супернику Луїсу Інасіо Лулі да Сілві.

Українські Національні Новини

Політика