nimechchyna-mozhe-podaty-zaiavku-na-provedennia-olimpiady-2040-zmi

Німеччина може подати заявку на проведення Олімпіади-2040 - ЗМІ

 • 14020 переглядiв

Федеральний кабінет міністрів Німеччини готується затвердити декларацію про наміри щодо нової олімпійської заявки. Метою є подання заявки на проведення літніх Ігор 2040 року, а DOSB планує ухвалити подальші кроки в грудні.

Федеральний кабінет міністрів Німеччини готується затвердити декларацію про наміри щодо нової заявки на проведення Олімпійських ігор. Метою є подання заявки на проведення, імовірно, літніх Ігор 2040 року, повідомляє німецьке видання ZDF з посиланням на джерела, пише УНН.

Деталі

"Незадовго до початку літніх Олімпійських ігор у Парижі федеральний кабінет міністрів хоче у середу затвердити декларацію про наміри щодо нової олімпійської заявки Німеччини. Відповідну інформацію ZDF підтвердили в урядових колах. Метою, ймовірно, є подання заявки на участь у літніх Іграх 2040 року", - пише видання.

Нещодавно точилися спірні дискусії про спробу Німеччини у 2036 році. У федеральному бюджеті уряд "світлофора" вже надав фінансування обсягом 2,2 мільйона євро на 2025 рік для можливого процесу подання заявки Німеччини на проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор.

Німецька конфедерація олімпійського спорту (DOSB) вже ухвалила фундаментальне рішення щодо подальшої подачі заявки у грудні минулого року.

7 грудня DOSB, як вказано, хоче ухвалити рішення про подальші кроки на своїх загальних зборах у Саарбрюккені. "Ми обов'язково порозуміємося в першій половині 2025 року, хто є заявником, що ми робимо і як просуваємося вперед", - заявив у суботу президент DOSB Томас Вайкерт.

Берлін, Гамбург, Лейпциг, Мюнхен та Рейнсько-Рурський регіон особливо висловили зацікавленість у поданні заявок про наміри.

Минулі олімпійські кампанії, що пройшли в Німеччині, провалилися через опір і голосування населення Мюнхена і Гамбурга.

Доповнення

Після Ігор у Парижі, які відкриються у п'ятницю, Лос-Анджелес стане наступним господарем літніх Ігор 2028 року. Олімпійські ігри заплановані на 2032 рік у Брісбені, Австралія.

Популярні

Новини по темі

Кабмін схвалив стратегію продовольчої безпеки України

 • 34362 переглядiв

Уряд затвердив початок та кінець навчального року в школах

 • 24572 переглядiв