niderlandy-zakupliat-dlia-ukrainy-boieprypasy-dlia-f-16-na-ponad-150-mln-yevro

Нідерланди закуплять для України боєприпаси для F-16 на понад 150 млн євро

 • 33955 переглядiв

Нідерланди виділять Україні 350 мільйонів євро військової допомоги, в тому числі 150 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів класу "повітря-земля" для винищувачів F-16 і понад 200 мільйонів євро на безпілотні літальні апарати, які будуть передані Україні.

Нідерланди виділяють Україні 350 мільйонів євро військової допомоги. Про це повідомили на сайті нідерландського Міноборони, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що на частину з цих грошей, а саме 150 мільйонів євро, будуть закуплені боєприпаси класу "повітря-земля" для винищувачів F-16.

Водночас Нідерланди відправляють літаки до Румунії, які використовуватимуться у навчальному центрі для українських і румунських пілотів. Йдеться не лише про самі F-16, а й про всі супутні запчастини та снаряди.

Нідерланди разом з Данією та США очолюють коаліцію ВПС у межах "Рамштайну". 18 нідерландських винищувачів були надані для навчань в Румунії. Ще 24 літаки, які залишилися, призначені для постачання в Україну. Частину з них наразі готують, що робиться за погодженням із партнерами по коаліції

 вказали у відомстві.

У Міноборони також поінформували, що Нідерланди виділяють понад 200 мільйонів євро на закупівлю безпілотних літальних апаратів.

Планується закупити значну кількість безпілотників ISR (Intelligence Surveillance Reconaissance) і передати їх Україні, що буде зроблено в координації з партнерами та українськими Збройними силами.

Ці БПЛА вже використовуються і добре зарекомендували себе на полі бою

підкреслила Кайса Оллонгрен.

Ситуація на полі бою та євроатлантичні прагнення України: Зеленський зустрівся із міністеркою оборони Нідерландів20.03.24, 18:28

Популярні

Новини по темі

Україна отримала 1,5 млрд доларів від Канади

 • 32133 переглядiв

У Харкові лунають вибухи

 • 27484 переглядiв

Атака на Харків: 5-ро людей зникли безвісти

 • 31502 переглядiв