niderlandy-peredadut-ukraini-bezpilotnyky-vartistiu-426-mln-yevro

Нідерланди передадуть Україні безпілотники вартістю 42,6 млн євро

 • 17464 переглядiв

Міністерство оборони Нідерландів оголосило про закупівлю для України розвідувальних безпілотників загальною вартістю 42,6 мільйона євро. Про це йдеться на сайті відомства, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що ця закупівля є першим кроком з виконання плану щодо безпілотників для України, про який міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс оголосив під час візиту до України. 

Йдеться про сучасні безпілотники компанії DeltaQuad. Вони використовуються для отримання інформації з поля бою в режимі реального часу, збору розвідданих та спостереження. БПЛА будуть оснащені новими технологіями, які дозволять їм залишатися непомітними, протистояти глушінням і працювати автономно, якщо вони тимчасово втрачають зв'язок з базою.

Україна відчайдушно потребує таких безпілотників для проведення розвідки. Українські війська повинні мати можливість бачити, що робить і планує російський агресор на полі бою. Це допоможе Україні підтримувати свою оборону. На реалізацію Плану дій щодо безпілотників було виділено 400 мільйонів євро, з яких понад 50% припадає на голландську промисловість. Закупівля у DeltaQuad є частиною цих коштів,

- наголосили в міноборони Нідерландів.

Нідерланди передали перші свої F-16 Україні та анонсували ініціативу щодо дронів 06.10.24, 21:43

Популярні

Новини по темі

У Києві працює ППО - КМВА

 • 27935 переглядiв

Британія застерегла Китай від постачання зброї рф

 • 15961 переглядiв

У Києві та низці областей оголошено повітряну тривогу

 • 21392 переглядiв

Глава МЗС Норвегії відвідав Рівненську АЕС

 • 40342 переглядiв