nazk-vyiavylo-u-kolyshnoho-zastupnyka-henprokurora-verbytskoho-neobgruntovanykh-statkiv-na-29-mln-hryven

НАЗК виявило у колишнього заступника Генпрокурора Вербицького необґрунтованих статків на 29 млн гривень

 • 14399 переглядiв

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки набуття необґрунтованих активів у колишнього заступника Генерального прокурора Дмитра Вербицького на майже 29 мільйонів гривень. Про це УНН повідомляє із посиланням на НАЗК.

Деталі

"НАЗК під час моніторингу способу життя виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора України, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

НАЗК встановило, що за дорученням службовця пов’язані з ним особи набули таких необґрунтованих активів:

  • автомобіль LEXUS ES 300H вартістю понад 960 тис. гривень;
  • автомобіль LEXUS NX 300H вартістю понад 480 тис. гривень;
  • автомобіль PORSCHE MACAN T вартістю 3,5 млн гривень;
  • будинок та земельна ділянка в Києві вартістю 16,3 млн гривень;
  • будинок та земельна ділянка в Одесі вартістю 10 млн гривень;
  • квартира та земельна ділянка в Анталії (Туреччина) вартістю 3,9 млн гривень.

"Крім того, не встановлено законних джерел походження готівкових коштів службовця на понад 2 млн гривень, а також криптовалюти Tether (USDT). Матеріали стосовно колишнього заступника Генерального прокурора направлено до НАБУ для приєднання їх до матеріалів кримінального провадження та проведення досудового розслідування", - додають в НАЗК.

НАЗК не називає ім’я службовця, але з повідомлення випливає, що йдеться про Дмитра Вербицького, якого було нещодавно звільнено з посади заступника Генпрокурора.

Заступника Генпрокурора Вербицького звільнили01.07.24, 12:07

Нагадаємо

Журналісти "Схем" з'ясували, що заступник Генерального прокурора України Дмитро Вербицький живе в елітному київському котеджному містечку "Коник", де його племінник купив будинок за ціною в 6 разів меншою за ринкову вартість.

Також журналісти встановили,  що дівчина Вербицького у 2024 році отримала елітне майно на суму не менше 52 мільйонів гривень, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Наказом Генерального прокурора Андрія Костіна від 21 червня обов'язки Дмитра Вербицького покладено на інших заступників.

Раніше Костін заявляв про проведення службового розслідування щодо Дмитра Вербицького, якого підозрюють в незаконному збагаченні.

Популярні

Новини по темі

Армія рф атакувала Полтавщину, є влучання - ОВА

 • 24135 переглядiв

У Харкові попередньо три ворожі удари КАБами - ОВА

 • 21122 переглядiв