nazk-vyiavylo-neobgruntovani-aktyvy-na-ponad-19-mln-hrn-u-eksholovnoho-ekolohichnoho-inspektora

НАЗК виявило необґрунтовані активи на понад 19 млн грн у ексголовного екологічного інспектора

 • 12895 переглядiв

НАЗК виявило у колишнього головного екологічного інспектора Карпатського округу необґрунтовані активи на 19,3 млн грн. ДБР та прокуратура повідомили посадовцю про підозру у незаконному збагаченні.

НАЗК виявило необґрунтовані активи на понад 19 млн грн у ексголовного екологічного інспектора Карпатського округу. ДБР та обласна прокуратура повідомили про підозру.

Про це УНН повідомляє з посиланням на НАЗК.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) з урахуванням інформації наданої Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Львові, Управлінням СБУ в Івано-Франківській області виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу – Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу

- йдеться в повідомленні. 

За результатами проведеного НАЗК моніторингу способу життя (МСЖ) Територіальне управління ДБР, розташоване у місті Львові, під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури повідомили посадовцю про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 1 ст. 368-5 Кримінального кодексу України - незаконне збагачення.

Повідомляється, що НАЗК встановило, що протягом 2020–2023 років посадовець, члени його сім’ї та пов’язані з ним фізичні особи набули необґрунтованих активів на 19,3 млн грн. Йдеться про:

  • автомобіль Mercedes-Benz G63 AMG 2023 року випуску вартістю 9,4 млн грн;
  • автомобіль Volkswagen Touareg 2021 р.в. вартістю 2,7 млн грн;
  • чотири квартири в Івано-Франківську загальною вартістю 4,3 млн грн;
  • нежитлове приміщення в Івано-Франківську вартістю 3 млн грн;

Так, дружина службовця стала власницею двох коштовних транспортних засобів, не маючи на це достатньо коштів із законних джерел. Також вона набула у власність нежитлове приміщення загальною площею понад 208 кв м в Івано-Франківську за нібито 596 тис. грн, які згодом подарувала дочці. Реальна вартість нерухомості складає близько 3 млн грн

- інформує НАЗК.

Зазначається, що сам службовець придбав трикімнатну квартиру загальною площею понад 82 кв м. Середня вартість такого помешкання складає близько мільйона гривень.

Майже п'ять мільйонів гривень та автівка: НАЗК виявило необґрунтовані активи в посадовця МВС на Дніпропетровщині10.05.24, 17:35

"Також він набув у власність двокімнатну квартиру загальною площею 75,8 кв м, яку згодом подарував дочці. Службовець намагався довести, що квартира була придбана дочкою. Проте НАЗК зібрало докази, які свідчать, що саме він придбав зазначений актив, реальна ринкова вартість якого складає понад 850 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Щодо однокімнатної квартири площею 48 кв м вартістю 486 тис. грн, то її службовцю "подарувала" на знак вдячності третя особа. НАЗК з’ясувало, що житло було придбане за дорученням самого службовця, а його вартість перевищує 1,2 млн грн.

НАЗК зазначає, що ця ж особа згодом придбала ще одну – трикімнатну квартиру, не будучи на це фінансово спроможною. Під час МСЖ встановлено, що житло, реальна ринкова вартість якого становить понад 1,5 млн грн, набув саме ексначальник Державної екологічної інспекції Карпатського округу.

Враховуючи всі видатки та законні доходи службовця та членів його родини, НАЗК встановило, що вони не мали фінансової можливості придбати всі вищезазначені активи за рахунок законних доходів

- інформує НАЗК.  

Популярні

Новини по темі

Бенксі створив восьму роботу за вісім днів у Лондоні

 • 15866 переглядiв