ukenru
nazk-pidtrimuye-skasuvannya-e-deklaratsiy-dlya-antikoruptsioneriv

НАЗК підтримує скасування е-декларацій для антикорупціонерів

 • 8591 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Національне агентство із запобігання корупції підтримує скасування обов’язкового декларування для членів антикорупційних громадських організацій. Про це повідомила прес-служба Агентства, передає УНН. 

“Громадських активістів я вважаю партнерами. На сьогодні Національне агентство не перевіряло жодної декларації представників громадськості. Вважаю, що НАЗК має перевіряти в першу чергу посадовців, а не громадських активістів,” — заявив Голова НАЗК Олександр Мангул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК: про скасування е-декларування для громадського сектору поки не йдеться

За його словами, позиція Агентства полягає у тому, що громадські активісти не мають бути суб’єктами Закону України “Про запобігання корупції”.

Олександр Мангул також висловив сподівання, що норма щодо декларування активістів-антикорупціонерів буде скасована парламентом.

Нагадаємо, 23 березня 2017 року Верховна Рада проголосувала в другому читанні і в цілому законопроект № 6172, зобов’язавши членів громадських організацій із 2018 року подавати електронні декларації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК просить Раду надати доступ до реєстрів Мін'юсту

3 квітня 2017 року Верховна Рада відхилила законопроекти № 6271 і № 6674, які пропонували скасувати вимогу про обов’язкове подання е-декларацій для активістів-антикорупціонерів.

Українські Національні Новини

Політика