ukenru
naybilsha-it-asotsiatsiya-ukrayini-zayavila-pro-pidtrimku-diya-city

Найбільша IT-асоціація України заявила про готовність підтримати Дія City: але є умови

 • 20097 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. IT Ukraine, найбільше в Україні профільне об’єднання IT компаній, на своєму офіційному сайті оприлюднило позицію щодо правового спецрежиму Дія City, передає УНН.

Деталі

Асоціація “ІТ Ukraine” підтримає створення спеціального правового та податкового режиму Дія City, - вказано в позиції Асоціації. Разом із цим, Асоціація “ІТ Ukraine” наполягає на врахуванні критично важливих для індустрії аспектів. Зокрема, йдеться про гарантування: добровільності приєднання до спецрежиму та захисту ФОПів за межами Дія City; можливості працювати з ФОПами в наступні 3 роки; збереження без змін на 15 років задекларованого 5% податку на дохід фахівців, ЄСВ 22% з мінімальної заробітної плати, військового збору 1,5%; зміни аудиту малого та мікробізнесу та можливості призупинити рішення про втрату резидентства Дія City до відповідного рішення суду.

Нагадаємо, що Дія City – це особливий правовий та податковий режим сприяння розвитку IT-галузі. Його правові основи закладає законопроєкт 4303 “Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні”. У своїй позиції Асоціація “ІТ Ukraine” констатує, що доопрацьована версія законопроєкту врахувала більшість пропозицій від ІТ-індустрії.

За словами Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова: “Дія City – це найкраща податкова система для IT-галузі у світі”. На пресконференції щодо доопрацьованого законопроєкту 4303 Федоров повідомив, що прийняття спецрежиму дозволить знизити податкове навантаження на ІТ-галузь до 5 разів.

Українські Національні Новини

Економіка