natsionalnyi-muzei-istorii-ukrainy-vidkryie-vystavku-3310-prysviachenu-10-richchiu-pochatku-ukrainskoho-sprotyvu-rf

Національний музей історії України відкриє виставку "33/10", присвячену 10-річчю початку українського спротиву рф

 • 40604 переглядiв

У Національному музеї історії України відкриється виставка "33/10", присвячена десятій річниці початку героїчного опору України російській агресії.

У Національному музеї історії України відкриється виставка "33/10", яка присвячена річниці від дня початку героїчного опору українців російському агресору. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, передає УНН.

Деталі

23 лютого о 15:00 у Національному музеї історії України відбудеться урочисте відкриття виставки "33/10", присвяченої десятій річниці від початку героїчного опору українського народу рф.

На виставці представлені матеріали, які ілюструють передумови та причини російської військової агресії в новітній історії України: розподіл Чорноморського флоту, питання роззброєння України, економічного тиску та російських територіальних претензій до України

 – Міністерство культури та інформаційної політики України.

Експозиція представляє різноманітні матеріали, серед яких знаходяться доповіді та звернення українських моряків, нарукавні знаки командувача ВМС України Бориса Кожина, а також сувеніри, виготовлені з залишків демонтованої шахтної пускової установки стратегічних ракет.

Одним із експонатів є залишки ракети типу "Х", якою росіяни обстрілювали українську територію.

Також на виставці представлено кримськотатарський прапор, з яким у 2014 році на підтримку єдності України виходив активіст Ерфан Кудусов.

Додамо

Виставка "33/10" буде відкрита до кінця 2024 року з можливістю продовження.

У Києві відкрилася виставка "Знак на щиті"25.08.23, 23:18 • [views_956040]

Популярні

Новини по темі

Ворог просунувся на сході, але зазнав поразки у Побєді

 • 36830 переглядiв