nato-ta-yaponiia-posyliat-spilni-navchannia-cherez-zahrozu-vidtvorennia-podii-v-ukraini-vzhe-v-azii

НАТО та Японія посилять спільні навчання через загрозу відтворення "подій в Україні вже в Азії"

 • 18381 переглядiв

НАТО і Японія домовились про проведення спільних навчань в євроатлантичних водах і посилення обміну розвідданими через побоювання, що події, подібні до війні в Україні, можуть статися в Азії.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда домовились про проведення спільних навчань у водах євроатлантичного регіону та зміцнення обміну конфіденційною інформацією, адже події в Україні можуть мати аналогії в Азії. Про це розповів Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у інтерв’ю Kyodo News.

"Партнерство з Японією стало ще важливішим", – сказав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Після завершення триденного саміту, присвяченого 75-річчю НАТО, що проходив у Вашингтоні, Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг висловився про зростання співпраці між НАТО та Японією, підкресливши участь прем'єр-міністра Фуміо Кісіди в дискусіях найвищого рівня третій рік поспіль.

Столтенберг навів слова Кісіди про те, що сьогоднішні події в Україні можуть повторитися в Азії, та зазначив важливість недопущення перемоги президента путіна в Україні як спільну задачу для глобальної безпеки.

США, Південна Корея та Японія засудили поглиблення військової співпраці між КНДР та рф24.06.24, 11:12

"У нас є деякі незначні навчання, але ми хотіли б розширити і зробити більше разом з Японією", наприклад, у сферах моря і повітря", - сказав Столтенберг.

У четвер під час особистої зустрічі прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг домовились про проведення спільних навчань між Японією та НАТО в євроатлантичних водах до кінця року, а також про зміцнення обміну конфіденційною інформацією.

Як повідомив японський чиновник, ці дії спрямовані на поглиблення співпраці між сторонами.

Столтенберг наголосив на важливості цих заходів у світлі активізації оборонних навчань між деякими країнами НАТО, такими як Велика Британія та Німеччина, та Японією, особливо в контексті зростаючого впливу Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні.

На додачу, НАТО і Японія започаткували серію ініціатив, спрямованих на використання штучного інтелекту і протидію дезінформації, які були описані як "флагманські". Столтенберг також привітав ініціативу Японії провести зустріч членів НАТО весною наступного року для обговорення заходів проти дезінформації, акцентуючи на важливості цього питання у зв'язку з діяльністю Китаю і росії.

Він висловив бажання розвивати тіснішу технологічну співпрацю з Японією, з огляду на розмивання меж між цивільними та військовими технологіями, і підкреслив потенціал взаємовигідного партнерства у оборонно-промисловій сфері.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що на тлі того, як росія поглиблює зв'язки з Північною Кореєю, Японія прагне посилити співпрацю з НАТО.

Ізраїльські військові ліквідували заступника командира батальйону ХАМАС Аймана Швейду в результаті авіаудару в Газі12.07.24, 23:33

Популярні

Новини по темі

До комюніке Саміту миру долучилася Папуа-Нова Гвінея

 • 88536 переглядiв

На фронті зафіксовано 149 бойових зіткнень – Генштаб

 • 23600 переглядiв

За добу авіація завдала 11 ударів по ворогу – Генштаб

 • 24024 переглядiв