naruha-nad-mohylamy-zahyblykh-voiniv-da-vinchi-dzhusa-ta-petrychenka-zatrymanii-zhintsi-povidomyly-pro-pidozru

Наруга над могилами загиблих воїнів "Да Вінчі", "Джуса" та Петриченка: затриманій жінці повідомили про підозру

 • 10142 переглядiв

60-річній жінці повідомили про підозру в оскверненні могил загиблих захисників України Дмитра Коцюбайла, Андрія Пільщикова та Павла Петриченка, їй загрожує до 7 років позбавлення волі за хуліганський вчинок.

Затриманій жінці повідомлено про підозру у справі про наругу над могилами загиблих захисників України - Дмитра Коцюбайла с позивним "Да Вінчі", Андрія Пильщикова з позивним "Джус", а також Павла Петриченка, готується клопотання про обрання запобіжного заходу, повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури у п'ятницю, пише УНН.

Деталі

"Повідомлено про підозру 60-річній жінці, за фактом наруги над могилами захисників України, вчиненому з хуліганських мотивів (ч. 3 ст. 297 КК України)", - ідеться у повідомленні.

Згідно з даними слідства, 20 червня на території Аскольдової могили в місті Києві підозрювана вчинила акт вандалізму на могилах загиблих захисників України – Дмитра Коцюбайла с позивним "Да Вінчі", Андрія Пильщикова з позивним "Джус", а також Павла Петриченка.

"Зловмисниця з хуліганських мотивів завдала понад 20 ударів палицею по могилах захисників, зірвала та поламала пам’ятні таблички, розбила лампадки", - вказали у прокуратурі.

Правоохоронці у той же день розшукали жінку та затримали в порядку ст. 208 КПК України.

"Готується клопотання про обрання запобіжного заходу", - повідомили у прокуратурі.

Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Популярні

Новини по темі

До Києва прибув заступник держсекретаря США Джон Басс

 • 19190 переглядiв