naiblyzhchym-chasom-kazakhstan-ne-planuie-podavaty-zaiavku-na-chlenstvo-v-briks

Найближчим часом Казахстан не планує подавати заявку на членство в БРІКС

 • 8599 переглядiв

Наразі Казахстан не планує подавати заявку на членство в БРІКС. Про це заявив  прессекретар президента Казахстану Берік Уалі, повідомляє Tengrinews, пише УНН.

Деталі

За словами посадовця, Астана з зацікавленістю спостерігає за еволюцією БРІКС.

Берік Уалі також запевнив, що Казахстан підтримує рішення засновників організації БРІКС докласти всіх зусиль для "побудови справедливого, демократичного світопорядку, вільного від гегемонії будь-яких наддержав".

Водночас зараз і, швидше за все, в найближчому майбутньому Казахстан утримається від подання заявки до БРІКС, у тому числі з урахуванням багатоступеневого процесу розгляду питання про членство, а також інших моментів, пов'язаних з перспективами розвитку цього об'єднання 

- додає речник президента Казахстану. 

Він пояснив, що пропозиції щодо вступу до БРІКС розглядалися президентом Касим-Жомарт Токаєвим з погляду національних інтересів Казахстану.

А втім, наразі Астана віддає пріоритет ООН "як універсальній і безальтернативній організації, в якій можна і потрібно обговорювати всі актуальні міжнародні проблеми".

Нагадаємо

Віцепрем'єр-міністр Сербії Александар Вулін заявив, що країна вивчає варіант членства в БРІКС, яку він назвав "реальною альтернативою ЄС". 

Володимир Омельченко

Новини Світу

Популярні

Новини по темі