na-tli-krytyky-yes-u-polshchi-zaproponuvaly-orbanu-stvoryty-soiuz-z-putinym

На тлі критики ЄС: у Польщі запропонували Орбану створити союз з путіним

 • 18020 переглядiв

Заступник глави МЗС Польщі запропонував Угорщині вийти з ЄС і НАТО та створити союз з Путіним через постійну критику цих організацій. Він також нагадав про блокування Угорщиною коштів для Польщі від ЄС.

На тлі постійної критики прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана у бік Європейського Союзу та НАТО, заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський запропонував Будапешту створити союз з путіним. Про це пише PAP, передає УНН.

Деталі 

Бартошевський підкреслив, що не розуміє, чому Угорщина залишається членом альянсів, які їй не подобаються. У зв'язку з цим він порадив Орбану створити союз із главою рф володимиром путіним та іншими авторитарними лідерами.

Я не дуже розумію, чому Угорщина хоче залишатися членом організацій, які їм так не подобаються і які нібито погано до них ставляться. Чому б йому (Орбану. – Ред.) не створити союз з Путіним і з деякими авторитарними державами такого. Це за принципом, що якщо ти не хочеш бути членом якогось клубу, ти завжди можеш вийти. Це, безумовно, антиєвропейська, антиукраїнська, антипольська політика (Угорщини. – Ред.) на цей час

– підкреслив заступник голови польського МЗС.

Він нагадав, що Угорщина також блокує два мільярди злотих (467 мільйонів євро) з Європейського фонду миру, призначених Польщі від ЄС на відшкодування за військову техніку, яку отримала Україна.

Євродепутати вимагають позбавити Угорщину права голосу в ЄС після візитів Орбана до рф та Китаю - Politico16.07.24, 16:46

Контекст 

Напередодні, 27 липня, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан перебував у Румунії на "Літньому університеті Тушваньош". 

Він розкритикував, на його думку, помилкову політику ЄС та всього Заходу, а також "лицемірство" Польщі.

Поляки ведуть лицемірну політику. Вони критикують нас за наші відносини з росією, а також ведуть бізнес з росією через посередників. Я ніколи не бачив такого лицемірства з боку держави

- заявив Орбан.

Крім того, Орбан звинуватив Польщу у зміні балансу сил у Європі через послаблення осі Берлін — Париж на користь нової конфігурації: Лондон, Варшава, Київ, країни Балтії та Скандинавія.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжить свою самопроголошену "мирну місію", попри критику з боку Європейського Союзу за те, що він перевищив роль головування, яке наразі обіймає його країна у блоці.

Популярні

Новини по темі

Рейтинг Камали Гарріс зріс до 43% – ЗМІ

 • 18782 переглядiв

Україна підготує мирний план до листопада - Зеленський

 • 82982 переглядiв

Олімпіада-2024: Марта Костюк виграла дебютний матч

 • 17778 переглядiв