na-kupianskomu-napriamku-zsu-vdalosia-znyshchyty-293-okupantiv-ta-37-odynyts-viiskovoi-tekhniky-yevlash

На Куп’янському напрямку ЗСУ вдалося знищити 293 окупантів та 37 одиниць військової техніки - Євлаш

 • 30718 переглядiв

У 24 бойових зіткненнях на Куп'янському напрямку українські військові знищили 293 російських військовослужбовців та знищили 37 одиниць техніки та озброєння.

Минулої доби на Куп’янському напрямку відбулося 24 бойових зіткнення, в ході яких було вбито та поранено 293 окупанти та знищено та пошкоджено 37 одиниць озброєнь військової техніки. Про це в ефірі телемарафону розповів начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш, передає УНН.

Деталі

Наразі кількість обстрілів дещо змінилася. Якщо раніше ворог наносив по цьому напрямку (Куп’янському - ред.) по 800 обстрілів щодня, то зараз це 509 обстрілів противника по наших позиціям. Імовірно, це пов’язано з несприятливими погодними умовами, які наразі склалися в зоні проведення бойових дій, а саме на Куп’янському напрямку

 - зазначив Євлаш.

Він розповів, що ворог 8 разів застосовував проти ЗСУ свою авіацію, переважно штурмовики Су-34, які використовують керовані авіабомби для завдання ударів по позиціях українських бійців.

Відбулось 24 бойових зіткнення, в ході яких було вбито та поранено 293 окупанти та знищено та пошкоджено 37 одиниць озброєнь військової техніки, включаючи два танки, вісім БМП, одну МТЛБ, одну 2С3 "Акація", три гармати Д-30, 120 міномет, 8 одиниць автомобільної техніки та ще 13 одиниць безпілотних літальних апаратів

 - додав Євлаш.

Також ворог продовжує перекидати свої резерви на заміну раніше втраченим на цьому напрямку та намагається атакувати поблизу населеного пункту Сеньківка, з метою подальшого просування до міста Куп’янська та блокування його.

Євлаш нагадав, що на Куп’янському напрямку ворог утримує близько 40 тис. особового складу різних видів військ, а також понад 500 танків, бойових броньованих машин.

Нагадаємо

Протягом минулої доби відбулося 111 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 73 авіаційних удари, здійснив 76 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Павло Башинський

Війна

Популярні

Новини по темі

Кабмін звільнив першого заступника Умєрова - Павлюка

 • 32623 переглядiв

Посол Китаю в рф анонсував візит путіна до КНР - росЗМІ

 • 30333 переглядiв