ukenru
mzs-yediniy-sposib-protistoyati-zdirnitstvu-kremlya-pripiniti-zalezhnist-vid-rosiyskogo-gazu

МЗС: єдиний спосіб протистояти здирництву кремля – припинити залежність від газу рф

 • 127258 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Російські посадовці та пропагандисти публічно сміються над заходами Європи на тлі енергетичного шантажу з боку росії. Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що для того, аби протистояти цьому мафіозному здирництву – необхідно припинити будь-яку залежність від російського газу, передає УНН.

Цитата

“Російські чиновники та пропагандисти публічно сміються над надзвичайними заходами Європи на тлі енергетичного шантажу з боку росії. Вони сміливіші, бо можуть заподіяти більше шкоди. Єдиний спосіб протистояти цьому мафіозному здирництву – дати потужний удар у відповідь і припинити будь-яку залежність від російського газу”, – написав Ніколенко.

Доповнення

Канцлер Австрії Карл Нехаммер повідомив, що його країна вперше ухвалила рішення створити стратегічні запаси газу.

Водночас прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що його країна може стати центром експорту природного газу до європейських країн, які прагнуть знизити свою залежність від російської енергії.

Цього тижня міністри енергетики домовилися у Брюсселі, що всі країни ЄС мають добровільно скоротити споживання газу на 15%.

Українські Національні Новини

Політика