mzs-ukrayini-viklikalo-povirenogo-kanadi-cherez-turbinu-dlya-pivnichnogo-potoku

МЗС України викликало повіреного Канади через турбіну для "Північного потоку"

 • 139660 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного у справах Канади через рішення країни повернути Німеччині відремонтовану турбіну для "Північного потоку". Про це йдеться в коментарі, який оприлюднила пресслужба МЗС, пише УНН.

Цитата

"11 липня до Міністерства закордонних справ України було запрошено тимчасового повіреного у справах Канади в Україні, якому було висловлено розчарування української сторони у зв’язку з рішенням уряду Канади видати дозвіл на повернення до Німеччини відремонтованих компанією Siemens Energy Canada турбін "Північного потоку-1", – повідомили в МЗС.

Деталі

Під час бесіди канадську сторону закликали переглянути рішення, яке підриває євроатлантичну єдність в застосуванні міжнародного санкційного режиму проти рф, а також створює підґрунтя для того, щоб країна-агресор і далі використовувала енергетику як гібридну зброю проти Європи.

Нагадаємо

1 липня компанія-оператор Nord Stream AG повідомила, що обидві нитки "Північного потоку" зупинять для планового ремонту 11-21 липня.

Згодом уряд Німеччини отримав позитивну відповідь від Канади на прохання розблокувати постачання турбіни, необхідної для обслуговування газопроводу "Північний потік-1".

Україна виступає проти передачі Канадою турбіни російському державному "Газпрому" для постачання природного газу до Німеччини, оскільки цей крок суперечить санкціям проти росії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Українці скоротили кредити в банках на тлі підвищення ставок

     • 143674 переглядiв

    Населення світу сягне 8 мільярдів в листопаді 2022 року - ООН

     • 145850 переглядiв