ukenru
mogerini-pidtverdila-vizit-pompeo-do-bryusselyu

Могеріні підтвердила візит Помпео до Брюсселя

 • 9619 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. В сьогоднішніх заходах у Брюсселі беруть участь близько 70 міністрів закордонних справ і прем'єр-міністрів. Крім того, очікується візит Держсекретаря США Майка Помпео до Брюсселя. Про це під час привітання на полях Ради ЄС на рівні глав МЗС заявила Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, передає кореспондент УНН.

"У нас попереду два дуже довгих і насичених дні. Навіть більш насичених, ніж ми очікували - у нас сьогодні є близько 70 міністрів закордонних справ і прем'єр-міністрів", - сказала Федеріка Могеріні.

За її словами, саміт розпочнеться двосторонньою зустріччю з прем'єр-міністром Лівії для обговорення ситуації в країні.

Також, за словами Могеріні, міністри закордонних справ проведуть обмін думками щодо Сахеля.

Крім того, вона знову згадала про майбутню зустріч, приуроченої до десятої річниці Східного партнерства - ініціативи, в якій бере участь, крім інших, Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Східне партнерство: як відзначати 10-річчя ініціативи ЄС

На питання, чи очікується візит Держсекретаря США Майка Помпео на сьогоднішні заходи, Федеріка Могеріні заявила, що його візит "очікується".

"Нам повідомили цієї ночі, що він має намір змінити план своїх подорожей і зупинитися тут, в Брюсселі. Очікується, що він приземлиться пізно цього ранку. Ми побачимо протягом дня, як і чи зможемо ми організувати зустріч", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помпео скасував візит в Москву в рамках своєї поїздки в Росію

Як повідомляв УНН, міністр закордонних справ України Павло Клімкін в Брюсселі зажадає розширення санкцій проти РФ і невизнання "паспортизації".

Українські Національні Новини

Новини Світу