minoborony-vporiadkuvalo-diialnist-mizhkonfesiinoi-rady-z-pytan-viiskovoho-kapelanstva

Міноборони впорядкувало діяльність Міжконфесійної ради з питань військового капеланства

 • 24826 переглядiв

Міноборони затвердило нове положення про Міжконфесійну раду з питань військового капеланства. Рада забезпечуватиме співпрацю між релігійними організаціями та вирішуватиме спірні питання у сфері капеланства.

Міністерство оборони затвердило нове положення про діяльність Міжконфесійної ради з питань військового капеланства при Міноборони. Міжконфесійна рада, зокрема, буде забезпечувати співпрацю між релігійними організаціями. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Міноборони.

Деталі

За даними Міноборони, Міжконфесійна рада буде забезпечувати співпрацю між релігійними організаціями, священнослужителі яких обіймають посади військових капеланів, обговорювати та вирішувати спірні питання, а також брати участь у підготовці відповідних нормативних актів. У відомстві вказали, що рішення ради мають рекомендаційний характер та подаються на розгляд міністру оборони України або його заступнику.

Формування ради відбувається на засадах рівноправ’я конфесій, а кожна релігійна організація, священнослужителі якої обіймають посади військових капеланів в системі Міноборони, представлена двома особами. Персональний склад Міжконфесійної ради затверджується міністром оборони України.

 Міністерство оборони приділяє постійну увагу питанням реалізації конституційного права на свободу світогляду та віросповідання військовослужбовців. Ми продовжуємо розвивати інститут військового капеланства та створювати всі умови для того, щоб кожен захисник, незалежно від релігійних поглядів, отримував допомогу та підтримку

- заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Під виглядом капелана хотів шпигувати за десантниками: затримали "крота" російського гру28.03.24, 12:12

Популярні

Новини по темі

Ситуація у курській області рф: нові заяви російської влади

 • 23348 переглядiв

Імовірне подорожчання хліба: що кажуть учасники ринку

 • 24970 переглядiв