minoborony-prydbaie-20-000-mavikiv-cherez-systemu-prozorro

Міноборони придбає 20 000 "Мавіків" через систему Prozorro

 • 32613 переглядiв

Міністерство оборони вперше придбає через систему Prozorro 20 000 безпілотних авіаційних комплексів (БпАК). Тендери оголошені на Mavic 3E та Mavic 3 Thermal. Загальною вартістю майже 3 мільярди гривень

"Агенція оборонних закупівель" Міністерства оборони вперше придбає через систему Prozorro 20 000 безпілотних авіаційних комплексів (БпАК). Тендери оголошені на Mavic 3E та Mavic 3 Thermal. На обидва замовлення Міноборони розраховує витратити майже 3 мільярди гривень (без урахування ПДВ – ред.). Про це пише УНН із посиланням на дані оборонного відомства.

Деталі

Відповідні оголошення на Мавіки опубліковані в Prozorro ще 4 березня. Міноборони планує придбати:

·        БпАК типу DJI  Mavic 3E  – 15000 одиниць. Очікувана вартість – 2 000 550 000 грн (без ПДВ).

·        БпАК типу DJI Mavic 3 Thermal – 5000 одиниць. Очікувана вартість – 989 081 667 грн (без ПДВ).

Термін постачання: до 31 травня 2024 року.

У відомстві також зауважили, що очікувана вартість дронів розрахована шляхом виведення середньої ціни на основі отриманих комерційних пропозицій.

Дрони відіграють критичну роль у сучасних військових операціях, забезпечуючи надійне здійснення розвідувальних, навігаційних та атакуючих функцій. За допомогою цих технологій Збройні сили України зможуть ефективніше бити ворога та швидше звільнити окуповані території. 

 – зазначив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

У Міноборони пояснили, що закупівля відбуватиметься шляхом застосування рамкової угоди відповідно до Особливостей здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11.11.2022 №1275. У свою чергу, це дозволить у конкурентний спосіб закуповувати необхідні товарні позиції, не розкриваючи для загального доступу чутливу інформацію.

Додатково

"Агенція оборонних закупівель" разом з "Державним оператором тилу" є однією зі закупівельних агенцій Міноборони і закуповує озброєння та боєприпаси для ЗСУ. 

Обидві агенції працюють за сучасними корпоративними стандартами і орієнтуються на підходи, які практикують у НАТО.

Популярні

Новини по темі

Міноборони придбає 20 000 "Мавіків" через систему Prozorro

 • 32613 переглядiв

Генштаб: 76 атак витримали Сили оборони на східному фронті

 • 29445 переглядiв