minoborony-dopustylo-do-postachannia-shvedskyi-bronetransporter-pbv-302

Міноборони допустило до постачання шведський бронетранспортер PbV 302

 • 20388 переглядiв

Міноборони України схвалило постачання шведського бронетранспортера PbV 302. Машина має потужне озброєння, посилене бронювання і здатна долати складне бездоріжжя та водні перешкоди.

У Міністерстві оборони допустили до постачання шведський бронетранспортер PbV 302. Про це УНН пише з посиланням на повідомлення відомства.

Деталі

Повідомляється, що бойова машина на гусеничному шасі розроблена компанією Hägglund & Söner. Бронетранспортер вагою понад 13 тонн має широкі гусениці, що дозволяє йому рухатись складним бездоріжжям, м’якими і сипучими ґрунтами, зокрема, по болоту і пісках, а також долати водні перешкоди. 

Озброєний шведський бронетранспортер 20-мм автоматичною гарматою Hispano-Suiza, що встановлювалась також і на літаки.

Шведські PbV 302 також мають додаткове посилення бронювання внутрішнім протиуламковим підбоєм і зовнішніми керамічними елементами. Лобова броня витримує пряме влучання 20-міліметрового снаряду.

Гусеничний  шведський БТР має дизельний двигун потужністю 270 кінських сил, що розганяє бойову машину до швидкості понад 60 кілометрів на годину.

Нагадаємо

У травні Швеція оголосила про надання Україні найбільшого пакету військової допомоги на суму 1,16 млрд євро, включаючи літаки радіолокаційної розвідки, бронетранспортери, боєприпаси, ракети та інше обладнання.

Портал Defense Express повідомляв, що Швеція передасть ЗСУ увесь наявний запас PbV 302. Розробка цієї машини велася в 1960 роках, і за короткий проміжок часу ці машини стали основним БТРом шведських збройних сил. Проте, їх передача Україні не ослабить віськову міць шведів, адже наразі ці машини виведені з експлуатації на рівні 2014 року. Відомо, що на складах зберігалося близько 180 одиниць PbV 302.

Литва передала Україні партію БТР M11315.06.24, 19:59

Популярні

Новини по темі

Повітряні сили попередили про активність російських Ту-95МС

 • 22255 переглядiв

Окупанти перегрупувалися у Вовчанську - ОТУ "Харків"

 • 22895 переглядiв