ministerka-oborony-chekhii-vidvidala-ukrainu-i-vshanuvala-polehlykh-u-viinakh

Міністерка оборони Чехії відвідала Україну і вшанувала полеглих у війнах

 • 47073 переглядiв

Яна Чернохова відвідала Україну та вшанувала пам'ять чеських і українських воїнів. Вона поклала квіти на кладовищі в Садагурі та взяла участь у заході на Хоральному кургані.

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова вшанувала пам’ять чеських воїнів Першої та Другої світових війн, а також українських воїнів, які нещодавно загинули, захищаючи батьківщину.

Пише УНН із посиланням на пресслужбу Армії Чеської Республіки.

В Україні міністерка оборони Яна Чернохова та делегація Міністерства оборони Чехії вшанували пам'ять чехословацьких легіонерів і солдатів Другої світової війни, а також вшанували жертви солдатів з чеських земель, які воювали в лавах австро-угорської армії.

Яна Чернохова розпочала свій візит в Україну в четвер на кладовищі села Садагура, що поблизу міста Чернівці, поблизу кордону України з Румунією. На місцевому кладовищі вона поклала квіти у пам’ять щодо чехословацьких бійців, полеглих у роки Другої світової війни в різних місцях Правобережної України.

Триденна поїздка завершилася пам'ятним заходом на Хоральному кургані, знаковому місці, пов'язаному з початком діяльності чехословацьких легіонів на Східному фронті, інформує відомство.

Також під час поїздки Яна Чернохова вшанувала пам'ять українських солдатів, які загинули, захищаючи свою батьківщину.

Нагадаємо

Чехія приєдналася до коаліції дронів для України, очолюваної Латвією та Великою Британією. Латвія виділила 20 мільйонів євро на коаліцію та пропонує можливості для випробування та модернізації безпілотників.

Популярні

Новини по темі