minenerho-vidkliuchen-svitla-ne-planuietsia-96-naselenykh-punktiv-znestrumleno-cherez-nehodu

Міненерго: відключень світла не планується, 96 населених пунктів знеструмлено через негоду

 • 18362 переглядiв

Сьогодні планові відключення електроенергії не застосовуватимуться, але через негоду знеструмлено 96 населених пунктів у 4 областях. Міненерго закликає ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години.

Сьогодні, 4 серпня, планові відключення електроенергії не заплановані. Втім українців закликають ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години. Через негоду на ранок знеструмлено 96 населених пунктів у 4-х областях. Про це повідомили в Міненерго, передає УНН.

Генерація та споживання

Сьогодні планові відключення електроенергії не застосовуватимуться. Про можливі зміни дізнавайтесь на офіційних сайтах ваших обленерго", - вказали в Міненерго.

Для підтримки стабільної роботи енергосистеми у відомстві закликали раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Погодні умови

Через негоду на ранок знеструмлено 96 населених пунктів у Київській, Сумській, Чернігівській та Запорізькій областях.

Стан мереж

В Міненерго розповіли, що у Південному регіоні короткостроково відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України з Молдовою. Через технологічні порушення на підстанції знижувалась напруга, розвантажувались обʼєкти ВДЕ.

Живлення вже відновили. Крім того, через низові пожежі, спричинені грозою, вимикалась високовольтна повітряна лінія.

В Центральному регіоні, як повідомляється, відключалась високовольтна повітряна лінія. Причина – пошкодження на ділянці, яка проходить територією Білорусі (після 24.02.22 українські енергетики не мають доступу до її обслуговування).

В Північному регіоні знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі. Живлення відновили за резервною схемою.

Знеструмлення

Минулої доби енергетики відновили живлення для 10 123 споживачів, яких було знеструмлено внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 492 населених пункти.

Експорт електрики

Експорту не відбувається та не передбачається.

Популярні

Новини по темі