ukenru
mayzhe-53-milyoni-zapisiv-v-ombusmena-kazhut-u-merezhu-zlili-bazu-personalnikh-danikh-ukrayintsiv

Майже 53 мільйони записів: в Омбудсмена кажуть, у мережу “злили” базу персональних даних українців

 • 30939 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. На одному із веб-сайтів у мережі Інтернет виявлено базу даних жителів України, що може містити майже 53 мільйони записів про персональні дані українців. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Офісу Омбудсмена.

Цитата:

"За інформацією, розміщеною на зазначеному веб-сайті, в базі може міститись майже 53 мільйони записів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що база може містити містити персональні дані: ПІБ, дату народження, номер телефону, населений пункт, вулицю, номер будинка та квартири.

У цьому зв’язку до Національної поліції України Уповноваженим ВРУ з прав людини, як вказано, направлено лист щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та вжиття відповідних заходів реагування.

Додамо, при цьому у відомстві не надали додаткових даних, зокрема, і про який сайт йдеться.

Нагадаємо

Минулого року повідомлялося, що за допомогою Telegram-боту нібито з додатку “Дія” в мережу злили базу з 26 млн водійських посвідчень.

Пізніше у поліції заявили, що припинили роботу Telegram-каналу та відкрили кримінальне провадження через злиття бази з даними мільйонів українців.

Також у МВС наголосили, що інформація щодо витоку персональних даних громадян із цифрового державного сервісу додатку "Дія" не підтвердилася.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП