ukenru
maldivy-zaklykaiut-indiiu-vyvesty-viiska

Мальдіви закликають Індію вивести війська

 • 22979 переглядiв

Мальдіви звернулися до Індії з проханням вивести свою військову присутність з острівної держави до 15 березня на тлі посилення зв'язків з Китаєм, що вважається кроком, який узгоджується з прокитайською позицією президента Мохамеда Муїззу.

Мальдіви закликали Індію припинити свою військову присутність на тропічному острові. Десятки військовослужбовців мають бути виведені до 15 березня, оголосив у неділю президент Мохамед Муїззу, який вважається прокитайським, і нещодавно відвідав Китай, щоб зміцнити зв'язки з другою за величиною економікою.

Про це пише Tagesschau і передає УНН.

Деталі

Напередодні стало відомо, що відповідно до розпорядження президента Мохамед Муїззу, десятки індійських військовослужбовців повинні залишити Мальдіви до 15 березня 2024 року. Згідно з інформацією МЗС Мальдівської Республіки, відповідне питання було обговорене у ході зустрічі між представниками обох урядів. Зазначається, що раніше індійські солдати допомагали, стежити за регіоном.

Reuters: у 2024 році темпи зростання Китаю сповільняться до 4,6%15.01.24, 12:39 • [views_0]

Наразі Мальдіви знаходяться на перетині інтересів двох великих азіатські держав - Індії та Китаю. Нещодавно обраний президент Муїззу вваєжається орієнтованим на відносини з КНР. Його передвиборна кампанія проходила під гаслом "Індія геть".

Нещодавно глава Мальдівської Республіки відвідав Китай, щоб зміцнити відносини з другою за величиною економікою. Після повернення з Пекіна він розпочав звернення до теми індійського впливу, не згадуючи її безпосередньо:

Ми, можливо, маленькі, але це не дає вам права залякувати нас

- цитує його слова газета SunOnline.

Нагадаємо

Одна з найбільших туристичних онлайн-платформ Індії EaseMyTrip у межах кампанії бойкоту Мальдів вирішила призупинити бронювання авіаквитків на острови після образливих висловлювань мальдівського уряду на адресу прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді. За словами співзаступника і генерального директора сервісу Прашанта Пітті, продажі подорожей на Мальдіви зупинено "на невизначений термін".

В Індонезії евакуювали 6,5 тис. осіб через виверження вулкана15.01.24, 16:23 • [views_0]

Ігор Тележніков

Новини Світу