maie-buty-hromadske-obhovorennia-nardep-vvazhaie-shcho-yoho-kolehy-yaki-khochut-pereimenuvaty-brovary-na-brovari-znekhtuvaly-chynnym-zakonodavstvom

Має бути громадське обговорення - нардеп вважає, що його колеги, які хочуть перейменувати Бровари на Броварі знехтували чинним законодавством

 • 87600 переглядiв

Депутат Сергій Євтушок наголошує, що зміна назви Броварів на Броварі вимагає врахування думки місцевих жителів згідно закону.

Навіть, якщо зміна назви міста Бровари на Броварі якимось чином формально підпадає під декомунізацію, то це все одно передбачає громадське обговорення жителів міста. Таку думку висловив народний депутат України Сергій Євтушок в коментарі УНН.

За його словами, згідно чинного законодавства, є чітка процедура, яка передбачає, що позиція жителів населеного пункту, який намагаються перейменувати, має бути врахована.

Деталі

"Закон про декомунізацію чітко визначає процедуру або алгоритм як має відбуватися перейменування. Там першочергова стадія, тобто стартова стадія - повністю з обговоренням з людьми з населеним пунктом, про який іде мова.

Тому якщо мова не про область, а про місто, то перше що вимагає закон про декомунізацію це обговорення. А обговорення це як раз і є позиція місцевих жителів", - зазначив Євтушок.

Питання перейменування Броварів варто винести на місцевий референдум - нардеп01.08.24, 10:01

Додатково

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради майже одноголосно ухвалили звернення до голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з клопотанням не виносити на розгляд проєкт постанови про перейменування Броварів на Броварі.

Цю постанову раніше зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським.

За словами міського голови Броварів Ігоря Сапожка, є три висновки наукових установ Національної академії наук України про те, що назва "Бровари" є історичною, і її треба зберегти.

Жителів Броварів не підтримують ініціативу Верховної Ради змінити назву їхнього міста на Броварі. Про це свідчить опитування, яке журналісти УНН провели на вулицях міста.

Популярні

Новини по темі

У Київському зоопарку житимуть "штатні" сови ГУР

 • 11380 переглядiв

72% українців за проведення виборів після війни - опитування

 • 16755 переглядiв

У НКРЕКП сьогодні може бути нове призначення - нардеп

 • 18436 переглядiв

Галкін підтримав перейменування вулиць в Одесі

 • 12854 переглядiв