lidery-yes-vymahatymut-novykh-sanktsii-proty-bilorusi-pivnichnoi-korei-ta-iranu-bloomberg

Лідери ЄС вимагатимуть нових санкцій проти білорусі, Північної Кореї та Ірану - Bloomberg

 • 36796 переглядiв

Лідери ЄС вимагатимуть нових санкцій проти білорусі, Північної Кореї та Ірану за допомогу росії у веденні війни проти України, подальшого обмеження доступу рф до військових компонентів, а також засудити рішення Ізраїлю дозволити будівництво нових поселень на Західному березі річки Йордан.

Лідери Європейського Союзу наступного тижня вимагатимуть нових санкцій проти білорусі, Північної Кореї та Ірану через їх роль у допомозі росії вести війну проти України. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Доступ росії до чутливих компонентів і технологій, що мають важливе значення для ведення бойових дій, потрібно і надалі обмежувати,

- йдеться в проекті висновків саміту лідерів ЄС 21-22 березня, який опинився в розпорядженні видання.

Деталі

Згідно з документом, обмеження повинні включати заходи щодо суб'єктів у третіх країнах, які сприяють незаконній торгівлі військовими компонентами з росією.

В пректі також йдеться, що лідери членів ЄС також обговорять прогрес у використанні заморожених активів російського центрального банку.

Вони також засудять нещодавнє рішення Ізраїлю дозволити будівництво ще 3500 будинків для своїх громадян на Західному березі річки Йордан, одній з двох основних палестинських територій поряд з Газою.

Нагадаємо

Євросоюз ухвалив 13-й пакет санкцій проти росії, ще більше посиливши обмеження щодо її військового та оборонного сектора у відповідь на триваюче вторгнення росії в Україну.

Популярні

Новини по темі

Як український бізнес долучається до боротьби

 • 47001 переглядiв