latviya-zakrila-odin-iz-dvokh-prikordonnikh-punktiv-z-bilorussyu

Латвія закрила один із двох прикордонних пунктів з білоруссю

 • 173659 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Латвійський уряд у вівторок, 19 вересня, закрив прикордонний пункт Сілене на кордоні з білоруссю. Рішення було ухвалено через зростання кількості незаконних перетинів кордону та необхідність передислокації прикордонників, повідомляє Delfi, передає УНН

Деталі

У Сілені в середньому щодня в'їжджає та виїжджає близько 600 людей, а також близько 90 вантажних транспортних засобів. Закриття цього пункту пропуску не призведе до суттєвих перешкод для вантажних перевезень та для поїздок, пов'язаних з роботою, гуманітарними міркуваннями або непереборними обставинами.

Прикордонний пункт у Патернієках, який залишиться відкритим, буде обробляти всі інші поїздки між Латвією та білоруссю.

Уряд Латвії прийняв це рішення, оскільки в останні місяці спостерігається зростання кількості незаконних перетинів кордону з білоруссю.

Міністр внутрішніх справ Ріхардс Козловскіс повідомив, що минулої доби не допустили до Латвії понад 100 осіб. За його словами, перетини кордону все частіше чинять опір прикордонникам і ГУНП.

Закриття прикордонного пункту Сілене дозволить Латвії передислокувати 40-50 прикордонників для охорони кордону в іншому місці.

Крім того, прем'єр-міністр Евіка Сіліня додала, що напруга на кордоні посилюється, тому, щоб заощадити ресурси, прикордонний пункт Сілене закривають і щоб надіслати сигнал білорусі, що Латвія захищає свій кордон.

Нагадаємо

Раніше представники Польщі, Латвії, Литви та Естонії провели зустріч щодо захисту кордонів із білоруссю. Лідери країн домовились закрити кордони з білорусюю у разі виникнення "критичного інциденту". 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Латвія закрила один із двох прикордонних пунктів з білоруссю

     • 173659 переглядiв

    Окупанти обстріляли Корабельний район Херсона, є постраждалі

     • 113382 переглядiв

    В Австрії в ДТП потрапив автобус з українцями - ЗМІ

     • 233276 переглядiв