latviia-ne-bude-vystupaty-proty-rozghortannia-sukhoputnykh-viisk-nato-v-ukraini-ministerstvo-oborony

Латвія не буде виступати проти розгортання сухопутних військ НАТО в Україні – Міністерство оборони

 • 22268 переглядiв

Міністерство оборони Латвії заявило, що не заперечуватиме проти розгортання західних сухопутних сил в Україні для протидії російському вторгненню.

Латвія не заперечуватиме проти розгортання західних сухопутних військ в Україні, яка зазнала нападу з боку росії. Про це йдеться у відповіді Міністерства оборони Латвії на запит німецького агентства друку dpa, передає УНН.

Латвія продовжує вивчати різні способи посилення підтримки України. Якщо союзники по НАТО досягнуть домовленості про розгортання військ в Україні, Латвія розгляне можливість участі

- заявив представник міністерства оборони Латвії.

Речник міністерства зазначив, що Латвія надає військову підтримку від початку російського нападу на Україну. За його словами, ця допомога включає не лише постачання зброї, але й підготовку українських солдатів у Латвії та з союзниками.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив про можливість розгортання західних сухопутних військ в Україні, заявивши, що наразі немає консенсусу щодо офіційного розгортання сухопутних військ, але нічого не можна виключати в динаміці.

"Жодних солдатів на українській землі": Шольц відкинув міркування Макрона щодо можливості відправки військ в Україну27.02.24, 14:39

Анастасія Рябоконь

Політика

    Популярні

    Новини по темі