kyivskyi-symfonichnyi-orkestr-vtik-z-ukrainy-u-tsentri-stratkomunikatsii-sprostuvaly-cherhovyi-rosiiskyi-feik

Київський симфонічний оркестр "втік" з України? У Центрі страткомунікацій спростували черговий російський фейк

 • 34787 переглядiв

Київський симфонічний оркестр залишився в Німеччині за порадою української влади, щоб представляти Україну через культурну дипломатію під час війни, а не тому, що його чоловіки-музиканти втекли від мобілізації, як брехливо стверджують російські пропагандисти.

У соцмережах пропагандисти поширили фейк, що Київський симфонічний оркестр втік в Німеччину, адже 2/3 його музикантів є чоловіками мобілізаційного віку. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розвінчали неправду та роз'яснили ситуацію, передає УНН.

Київський симфонічний оркестр втік в Німеччину, адже 2/3 його музикантів є чоловіками мобілізаційного віку. Таке з посиланням на публікацію російськомовної служби Deutsche Welle пишуть пропагандисти у Telegram. У Центрі одразу ж наголошують - інформація неправдива.

"путін" не скандували: у Страткомі розвінчали фейк про кричалку румунських уболівальників на матчі з Україною17.06.24, 19:35

"Правда: в публікації Deutsche Welle насправді зазначається, що напередодні повномасштабного вторгнення рф Київський симфонічний оркестр перебував на гастролях у Німеччині. Влада України закликала керівників і членів оркестру залишатися закордоном – аби представляти Україну в рамках культурної дипломатії, що є важливою в умовах війни", - йдеться у повідомленні.

У Центрі наголошують, що теза росіян про нібито "втечу" оркестру через мобілізаційний вік учасників є лише плодом їхньої хворої фантазії задля поширення наративу про нібито "Україну як концтабір, з якого всі тікають".

Популярні

Новини по темі